Våren exploderar och markens färger spirar tillsammans med de färger som påsken för med sig. Här är äggen som gör oss glada!

– Du hittar färgglada hängen till påskriset och många fina mönster och färger på Åhléns egendesignade påskägg eller små tittägg, säger Anna Stensland, designchef för Hem på Åhléns.

En nyhet på Åhléns är ett godissortiment av presentkaraktär; choklad, kola och gelégodis i egna fina förpackningar, vissa av dem med ”Fair trade”-märkning.

Åhléns återinförde även påskfjädrar från kalkon i sortimentet under 2010, efter garantier från tredjepartsgranskning om att fjäderleverantören inte plockar från levande fåglar.

Åhléns tipsar om hur du snabbt får påskfint hemma:

– Börja med att titta på sådant som är lätt att byta ut – in med härliga färger på kuddarna i soffan och vik en snygg pläd i knallig färg över fåtöljen.

– Ett annat snabbt tips ar att köpa fina neutrala vaser och plocka in grenar från tomten, äpple, körsbär och björk är vackra när de knoppar och får igång vårkänslorna!

– Till påskmiddagen kan du satsa på en fin dörrdekoration som välkomnar gästerna, det är vanligt till julhögtiden men inte lika många tar tillfället i akt att smycka sin ytterdörr på påsken.

– För en härlig fest dukar du upp med duk i en ljusare nyans och dekorerar med påskägg, färggranna servetter och varför inte lite söta små kycklingar tillsammans med skirt knoppande björkris.

– Äggkoppar i regnbågens alla färger blir en kul färgklick på bordet

Visste du att …
Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön.