Häng med på skrivkurs med Tara! – fullbokad ny kurs november 2017

Går det att börja skriva mitt i livet? Javisst, när Tara ordnar skrivkurs tar vi med oss tre kvinnor som förverkligat sina skrivdrömmar – samtidigt som de haft jobb vid sidan av. Häng med! Kursen är fullbokad men en ny kommer anordnas i november 2017.

Under Taras skrivhelg varvar vi teori med praktik för att ge dig en tryggare grund att stå på när du väl bestämt dig för att börja skriva – och det tror vi att du har efter denna helg!

Tillsammans avnjuter vi goda middagar i härlig miljö. Och mellan workshops, mingel och mat finns chans att göra en avstickare till Sandvik Gårds pool- och relaxavdelning eller ta en promenad i de vackra sörmländska omgivningarna.

Tara har tidigare genomfört tre skrivhelger och det har varit helger fyllda av klokskap, gemenskap och skratt – och samtal kring karaktärer och deckarintriger till långt in på natten. Så stark har inspiration blivit att det hamrats på förstakapitel till långt in på morgonkvisten och vi vet också att några av våra deltagare förverkligat drömmen om att ge ut en bok.

Magiskt! Detta vill vi nu dela även med dig!

Simona Ahrnstedt

Simona Ahrnstedt slog igenom i genren ”romance” och är numera Sveriges romancedrottning. Romantik, historiska miljöer, lite Jane Austenkänsla – så kan man beteckna hennes böcker som blivit stora försäljningssuccéer. Simona arbetade parallellt som KBT-terapeut när hon började skriva, men skriver nu på heltid. Hon berättar bland annat om att göra research och att framgångsrikt skriva om romantik, kärlek och det svåraste av allt – sex.

Christina Stielli

Christina Stielli började skriva tack vare en skrivkurs. Hennes första roman, ”Jag älskar dig inte” kom 2010 och hon har sedan dess gett ut ytterligare en roman och två självhjälpsböcker om livs- och arbetsglädje. I fjol valdes hon dessutom till ”Årets talare” (för andra året i rad) av Talarforum.  Christina berättar medryckande om hur hon själv kom i gång, om fallgropar (och glädje) och om konsten att hämta stoff ur sitt eget liv. Kanske vill du själv skriva om dina egna livserfarenheter? Då är Christina din ciceron!

Anna Jansson

Anna Jansson började skriva sent i livet och jobbade i början parallellt som sjuksköterska. Hon är uppvuxen i Visby och har bland annat skrivit deckarna om Maria Wern, dessutom en rad barndeckare. Anna pratar bland annat om platsens betydelse för dramaturgin i en deckare, om konsten att välja miljö, ämne och perspektiv. Räkna med många goda, handfasta råd och roliga skriverfarenheter från Annas författarkarriär.

 

Exempel på vad du får lära dig:

På kursen tar vi upp allmänna skrivtekniska råd kring hur man arbetar med miljöbeskrivningar, hur man skapar en scen, hur man mejslar fram bra karaktärer och dramaturgiska knep för att göra texten mer levande.

Författarna bjuder också på mer praktiska råd om själva skrivprocessen. Hur får jag tid att skriva? Hur ska man lägga upp sin dag? I vilken ände börjar man?

Och därefter: Hur går man vidare med en manusidé? Kan man ge ut boken själv? Vad vill förlagen ha?

RESFAKTA:

Datum: 11–13 november.

Pris: 5 300 kr.

I priset ingår bland annat:

 • Två övernattningar på Sandvik Gård
 • Specialkomponerat kursprogram med föreläsningar och workshops
 • Tillgång till Sandvik Gårds pool- och relaxavdelning
 • Samtliga måltider enligt program
 • Välkomstdrink
 • 2 frukost (frukostbuffé)
 • 2 tvårätterslunch
 • 2 förmiddagskaffe
 • 2 trerättersmiddag
 • 1 eftermiddagskaffe
 • dryck utöver isvatten tillkommer

För mer information och bokning ring Sandvik Gård 011-32 92 40 eller maila info@sandvikgard.com

Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.