Det kan tyckas som om vi ska koncentrera oss på årets glögg och julklappar men redan nu öppnar hotellen runt Medelhavet för vårens och sommarens bokningar!

En av de platser runt Medelhavet som sjuder av liv utefter den långa strandpromenaden är Terracina. Bara ca 10 mil söder om Rom blir staden vid havet en eftertraktad tillflyktsort för romare och turister.

Det som lockar så många till Terracina, pärlan på Odysseus Riviera, är stranden, havet och den trivsamma atmosfären på gatorna, där mängder av restauranger, barer och kaféer håller öppet under de ljumma kvällarna. Men något hektiskt nöjesliv har aldrig fått fotfäste här. Längs den 5 km långa och inbjudande sandstranden ligger villor, sommarbostäder och hotell vackert inbäddade i väldoftande pinjeskog och trädgårdsgrönt.

Då Terracina är en levande fiskestad har många restauranger specialiserat sig på fisk och skaldjur. Här landar små och stora fiskebåtar sina fångster i den lilla hamnen. Och med italienarnas utsökta gastronomiska känsla, blir resultatet förstås lysande.

I Terracinas ytterst trivsamma och charmfulla stadskärna finns gott om trevliga restauranger, barer och terrasserveringar. Här råder en härligt avspänd italiensk caféatmosfär under de skuggivande platanerna där terracinabor och utländska besökare får sällskap av sommargäster från Rom och Neapel på de många uteserveringarna. I Terracinas båthamn ligger såväl fiskebåtar som segelbåtar och lyxjakter och en morgontur vid fiskförsäljningsstånden längs den långa kanalgatan nere i hamnen är lika självklar som kvällspromenaden utmed den båtkantade kajen.

Ett av de hotell som redan nu slagit upp portarna till bokning för säsongen 2012 är charmiga Hotel Poseidon som ligger bara några steg från havet och strandpromenaden. Här möts du av svensk och italiensk personal som med år av erfarenhet vet vad du behöver innan du vet det själv. Det är det personliga hotellet med atmosfär och gemytlighet, trivsel och bekvämlighet. Läs mer på hotellet hemsida och glöm glöggen för en stund, att drömma sig till Medelhavet en helg i vår är inte helt fel det heller.