I Harads har det äkta paret Kent och Britta Lindvall-Jonsson, i samarbete med några av landets modigaste arkitekter, skapat ett spektakulärt turistmål.

Treehotel i Harads är helt enkelt ett hotell bland trädtopparna. Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de upplever en unikt designad hotellupplevelse? Sagt och gjort.

Intresset från utländska gäster och turoperatörer är starkt. De stora internationella mediabolagen, BBC, CNN, New York Times , Reuters, Vanity fair, Vouge mfl, skriver helsidor om fenomenet Treehotel som sätter både Lappland och Sverige på kartan. Igen.

Inspirationen kommer från Jonas Selberg Augustsens film ”Trädälskaren”. En film om tre män som får nog av staden och åker till Harads för att bygga en träkoja och filosofera över de stora frågorna.

Medverkande arkitekter är Thomas Sandell, Tham Videgård arkitekter, Marge arkitekter, Mårten och Gustav Cyren, Bertil harström Inredningsgruppen.

Treehotel blev fick Trip award priset som årets uppstickare på svenska turistgalan i november 2010.

Läs mer på hotellets hemsida och även om man inte vill eller har möjlighet att bo bland talltopparna själv så kanske det är en present till jubilaren som har allt?