Sju veteraner och elva debutanter gör upp om mästartiteln i höstens säsong av På spåret och en av de tävlande är Maria, Taras egen modebloggare!

I höst bänkar vi oss framför På Spåret där vår egen modebloggare, Maria Tjärnlund sätter sig i en av vagnarna tillsammans med ingen mindre än Ralf Edström!

Här är de tävlande i årets omgång av På Spåret!

Martina Haag och Erik Haag
Martina Haag har gjort sig känd som författare, krönikör och skådespelare. Martina Haag tävlar, precis som förra säsongen, med sin man Eric Haag. Då tog de sig ända till finalen. Erik Haag slog igenom med Knesset på ZTV i mitten av 90-talet. Under hösten har han synts som en av tre programledare för SVT:s Landet Brunsås. För och Martina Haag deltar för andra gången i På spåret.

Anna-Charlotta Gunnarson och Ylva Hällen
Anna-Charlotta Gunnarson är programledare, journalist och författare och leder bland annat UR:s hyllade radioserie Pop och politik. För andra gången tävlar Anna-Charlotta Gunnarson med sin På spåret-kompis; Ylva Hällén, som är programledare och producent som under många år var hon en av programledarna i Bolibompa. I höst är Ylva Hällén programledare för nya inredningsprogrammet Hjälp, vi ska flytta ihop. Tillsammans med Anna-Charlotta Gunnarsson tog hon sig till semifinal i förra omgången av På spåret.

Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt
Niklas Strömstedt är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Under hösten har han synts som programledare för SVT:s Tack för musiken. Det är andra året i rad som Niklas Strömstedt tävlar tillsammans med sin fru, Jenny Strömstedt. Jenny Strömstedt är journalist, krönikör och programledare för TV4:s Nyhetsmorgon. Tillsammans tog de sig till semifinal i förra omgången av På spåret.

Jessica Zandén och Claes Ljungmark
Jessica Zandén är skådespelare och har synts både på scen, film och i tv. Under hösten medverkar hon i SVT:s dramasatsning Anno 1790. Jessica Zandén tävlar för andra gången i På spåret. Claes Ljungmark är skådespelare och tilldelades 2010 en Guldbagge för sin roll i filmen Det enda rationella. Under hösten är Claes Ljungmark aktuell i uppsättningen av Tjuvar på Dramaten, samt i Arne Dahl: Misterioso på SVT. Det är På spåret-debut för Claes Ljungmark.

Johanna Frändén och Carl Johan De Geer
Johanna Frändén är sportjournalisten som under flera år bevakat fotbollsligorna i Italien och Spanien. I SVT såg vi henne senast som expert i studion under fotbolls-VM 2010. Carl Johan De Geer är konstnär, författare och filmskapare. Själv titulerar han sig som en hårt arbetande tillverkare av brukskonst inom olika kulturella fält. Det är första gången som både Johanna Frändén och Carl Johan De Geer deltar i På spåret.

Christer Lundberg och Morgan Larsson
Christer Lundberg är radiopratare och sångare. Han hade egentligen ingen tanke på att bli radiopratare, men ödet ville annorlunda och idag har han programmet Christer i P3. Morgan Larsson är författare, journalist och programledare. I höst är leder han radioprogrammet Christer i P3 tillsammans med På spåret-kollegan Christer Lundberg. Det är första gången som Christer Lundberg och Morgan Larsson tävlar i På spåret.

Peter Wahlbeck och Gunilla Hammar Säfström
Peter Wahlbeck är verksam som författare, konstnär och skådespelare, men det är främst som ståupp-komiker han har gjort sig känd. På senare tid har han medverkat i humorprogrammen Grillad och Roast på Berns. Gunilla Hammar Säfström är lärare med mångårig erfarenhet från skolväsendets alla stadier och var en av lärarna i SVT:s dokumentärserie Klass 9 A. Peter Wahlbeck och Gunilla Säfström Hammar debuterar i På spåret.

Nisti Stêrk och Claes Borgström
Nisti Stêrk har skrivit i hela sitt liv; pjäser, krönikor och böcker har det blivit, men hon vill ändå inte kalla sig författare utan ser sig främst som skådespelare och komiker. Claes Borgström är advokat och var mellan 2000 och 2007 verksam som Sveriges jämställdhetsombudsman (JämO). Både Claes Borgström och Nisti Stêrk tävlar för första gången i På spåret.

Och slutligen …

Maria Tjärnlund och Ralf Edström
Maria Tjärnlund arbetar som verksamhetsansvarig för dataspelbranschens svenska branschorganisation MDTS. Maria Tjärnlund deltar i På spåret för första gången. Ralf Edström är före detta fotbollsspelare som gjorde karriär som anfallare i klubbar som IFK Göteborg och PSV Eindhoven. Numera återfinns han som expertkommentator för Radiosporten. Det är första gången som Ralf Edström och Maria Tjärnlund deltar i På spåret.

Text och information samt bild från SVT.