Om Tara

Tara – Sveriges största 40+tidning!

Omsl 13-17.indd
Tara är Sveriges stora tidning för Mittlivskvinnan. Du har kommit förbi stressrejset med småbarn och noll egentid och kan nu sätta dig själv i fokus igen (nåja, lite i alla fall…). Det är både förvirrande och härligt och fullt av möjligheter!

  Vi gör tidningen som är din vän på vägen. Här får du träffa andra kvinnor i din ålder, med liknande frågor om vad livet ska bestå av för att bli så härligt som möjligt. Det handlar om hälsa, om personlig utveckling, om mode men framförallt om relationer.

Vi är tidningen som älskar sina läsare allra mest.

I varje nummer av Tara…

Expertsvaren som kan förändra ditt liv
Mittlivsakuten hjälper dig hantera såväl gnissel (och stormar) med tonåringarna som med din egen mamma. Har karriären kommit av sig? Eller ditt förhållande? Och har du fortfarande skygglappar för allt som gäller pensionen? Taras  experter gör det svåra enklare.

Träningen som gör dig 10 år yngre
Du vet att du behöver röra på dig för att må bra. I tara satsar vi på att ge dig lusten och inspirationen du behöver för att komma igång. Det är aldrig för sent! Här finns också massor av bra träningstips för dig som redan är igång.

Ät dig till mer energi
Visst vill du vara på topp? Vara pigg och inte känna att energin sinar? Det handlar mycket om att äta rätt och den kunskapen har vi på tara. Lär dig mer om allt från D-vitaminens viktiga funktion för dig till olika fetters betydelse för din hälsa. Skräddarsydd kostkunskap för kvinnor mitt i livet som vill få ut det bästa av sig själva!

Skönhetstipsen som gör dig snyggare än någonsin
Får vi gissa att du sminkar dig ungefär som du alltid gjort? Och känns dina festsminkade ögon inte lika pigga som de gjorde förr? Då vill tara inspirera dig att testa nytt. Ny ålder kan behöva nya sminkrutiner – och produkter. Allt från sminkskolor för bl a piggare blick till djuplodande artiklar som lär dig det senaste om vad krämerna som förebygger åldrande kan åstadkomma – och om det är något för dig.

Modereportagen som gör dig till ett blickfång
Tara har snabbt etablerat sig som bäst i Sverige på mode 40+. Med träffsäkra stil- och figurtips hjälper vi dig tolka och få ut det bästa av säsongens trender. Vi visar stövlar som är snygga (och som man kan gå i) och satsar mycket på mode som fungerar i vardagen.

Läsningen som berör
Varje kvinna är en historia, och de allra bästa historierna vill vi berätta i tara. När livet plötsligt tar en vändning, när ett ögonblick gör all skillnad, när verkligheten överträffar drömmarna. Finns det något bättre än att få inspireras av andra kvinnors styrka och kämparglöd?

Relationer mitt i livet
Hur mycket kompis ska (och får man) bli med sina barns pojk- eller flickvänner? Och vad gör man om man tycker att alla ens gamla vänner är tråkiga? För att inte tala om ens egen partner, som man kanske ändå lyckats hålla ihop med så länge (till skillnad från de flesta andra som skilt sig).

Mitt i livet, när småbarnstiden är avverkad, dyker nya relationsgrubbel upp i ditt huvud. Räkna med att få läsa om dem i tara. Vi drar fram kvinnorna med egna erfarenheter och låter dem berätta!

Läsningen som utvecklar dig
I tara har psykologi & själ en viktig roll. Vid det här laget vet du att utveckling börjar inifrån dig själv och att ”en inre resa” faktiskt kan lösa många knutar. Vi ger dig verktygen som gör att du lättare kan lösa upp egna knutar – men också förstå andras.

Lär dig mer om din kropp
Mitt i livet blir man plötsligt medveten om att man har en kropp – och att den inte alltid bara finns där för en som en trogen följeslagare som inte gör något väsen av sig… Känns det igen? I tara finns allt du behöver veta. Vi lär dig se om ditt ”hus” så att det förblir i toppstandard – allt från hormoner till hjärta och ögon.