Du vet hur det är, det blir lätt samma sak år efter år. Våra Tara Model Search-vinnare fick ny makeup-inspiration och uppdaterade frisyrer. Nu är det din tur!

Liselotte 51, wow, vilka fransar

liselotte_foreefter

Makeupen
Makeupartisten Tomas Lenneryd förstärkte Liselotte Anderssons blick med ögonmakeup som är både matt och intensiv. Närmast över- och underfransarna ligger en svart skugga som har smekts ut över mullvadsfärgad skugga, upp och över globlinjen.

Den vita kajalpennan längs intre franskanten minskar risken att sotade ögon liknar svarta hål. Som avslutning, läppar som är några snäpp mörkare än klänningen och flera lager svart mascara som ger både volym och längd.

Tips!
Böj alltid ögonfransarna med tång för att öppna ögat och göra så att fransarna verkar längre.

Håret
Frisören Sanna Falkbäck lät Liselotte behålla längder i sitt typiskt skandinaviska hår, men klippte upp det för att ge frisyren mer klös, liv och rörelse. Liselotte fick också en svepande lugg. En mängd tunna slingor ökade strukturen. Därefter fick hela håret en champagneblond nyans som ger ett lyxigt intryck. Frisyren är lätt att variera, bland annat med enkla uppsättningar.

Tips!
En dos saltvattensprej i längderna ger både struktur och volym.

Karin 50, fantastiska ögon

karin_foreefter

Makeupen
Makeupartisten Ellinor Amréus lyfte fram Karin Katonas blågröna ögon med en nedtonad lila ögonmakeup. En ljusare lila skugga övergår till mörklila på ögonlockets yttre halva och vid globlinjen. Övre fransraden förstärks av mörk kajal som arbetas in mellan fransrötterna. Linjen längs underfransarna slutar mitt under ögat, och suddas mjukt. Brynen får ett fint lyft av en ljus, matt skugga (gärna skimmer på ögonlocken men inte direkt under brynen).

Tips!
Sotning kan krympa ögat, så motverka det med beige kajal längs inre franskanten.

Håret
Karins långa, friska och kraftiga hår är som gjort för att bäras utsläppt. Därför valde frisören Malin Edholm att behålla känslan av långt hår, men klippte ur håret så det inte är så kompakt. Som bonus kan det hålla stylingen bättre. Hårfärgen fräschades upp med en jämn, mörkbrun och glansig ton. Att blanda en mineralpasta med några droppar olja ger längderna definition och hindrar dem från att bli frissiga.

Tips!
Tvinna längderna lätt innan du formar dem med omväxlande smal och grov locktång.

Maria, 46, kolla nya frisyren

maria_foreefter

Makeupen
Maria Österberg passar i såväl starka som dämpade färger. Makeupartisten Tomas Lenneryd ger en nedtonad elegans – snälla pasteller duger inte. Maria får en matt grafitgrå sotning i klassisk vingform, enbart på övre ögonlocket. Looken blir mer tidlös än rockig i sällskap med eleganta ögonbryn. Makeupen fungerar till neutrala läppar, men till fest krävs en kulör med karaktär. Här är läpparna sparsamt penslade med matt vinrött läppstift.

Tips!
Måla brynen med stor omsorg, det ger hela ansiktet ett minilyft.

Håret
Smålockigt hår kan svälla och bli triangelformat, så frisören Fanny Hillberg gav Maria en rejäl undercut i nacken för att minska volymen vid topparna. Resultatet blev att håret fick ett helt nytt fall. Den korta bobens mjuka volym och sneddade avslut lyfter fram Marias kindben och fina käklinje. Klippningen fungerar lika bra de dagar Maria väljer att vara självlockig. Den nya chokladbruna nyansen med gyllne partier tar fram Marias varma hudton på bästa sätt.

Tips! 
Alla självlockiga hår älskar när leave-in-produkter levererar en daglig dos av extra fukt.

Marie, 41, luggen lyfter looken

marie_foreefter

Makeupen
Makeupartisten Ellinor Amréus ger Marie Gammers sotiga ögon ett lyft med matt, ljus skugga i inre ögonvrån. Det är ett proffsknep som drar isär ögonen och lyfter fram djupt liggande ögon. Hennes fint formade bryn växer en aning neråt så de fylldes i med tunn penna och formen fixerades med bryngel. Maries benstruktur gör contouring överflödig. Allt som behövs är en krämig bronzer som ger glow och ljust gloss på läpparna.

Tips!
Grunda med krämögonskugga innan du sotar ögonen så är halva jobbet gjort.

Håret
Frisören Sandra Eriksson kapade Maries hår några centimeter för att få en uppdaterad form. Håret färgades varmbrunt och fick ljusa, sytrådstunna slingor som lättar upp och ger en visuell volymökning. Nu framträder Maries nätta drag på ett helt nytt sätt. Luggen som riktar fokus mot hennes ögon och markerande kindben kan kammas ner som en traditionell hellugg. Samtidigt är den klippt så Marie enkelt kan dra den åt sidan som omväxling.

Tips! 
Forma längderna till lösa lockar med en grov locktång – men inte ända ut i topparna. Det ser tuffare ut.

Sanna, 48, supersnygga läppar

sanna_foreefter

Makeupen
Sanna Berg har en ren och fin hudton och makeupartisten Tomas Lenneryd valde en neutral färgskala som inte tar bort hennes naturlighet. Sanna har perfekt definierade bryn som stödjer ögonpartiet utan att se tecknade ut. Ögonmakeupen består av en mellanbrun krämskugga som lagts närmast fransarna och tonats upp mot globlinjen. Det transparent röda läppstiftet har penslats ut över läpparna så de ser levande ut, inte som en stämpel.

Tips! 
Skissa fram läppformen med matchande penna innan du applicerar läppstiftet, gärna med pensel.

Håret
Sanna har kort och kraftigt hår som kräver en exakt klippning för att inte ge ett ulligt intryck. Frisören Elvira Wikegård tajtade till sidor och nacke för att öka kontrasten till längderan på hjässan, och klippte polisongerna i en bestämd triangelform. Håret fick en mörkare bottenfärg med dubbel funktion: att täcka några silverstrån och samtidigt lyfta överhårets tunna effektslingor.

Tips!
Kort, kraftigt hår behöver stylingprodukter som både ger definition och gör håret lätt att forma.

Av: Linnea Öst Foto: Marcus Oliveras Hår: Malin Edholm, Sandra Eriksson, Sanna Falkbäck, Fanny Hillberg och Elvira Wikegård/ Björn Axén Makeup: Ellinor Amréus och Tomas Lenneryd/Max Factor