Rengöring – Lumene Lähde Bi-phase micellar water
LUMENE tar bort all makeup snabbt och lätt.

Rengöring – Sisley Gentle Make-up remover
SISLEY är lyx i bästa flaskan – trots fyra påfyllningar med från budgethyllan är Sisleyflaskan är lika fräsch. Hemma snäpper du av locket och använder bara pump-skålen. Resa? På med locket och far iväg (men flaran rymmer 300 ml, så du kan inte ha den i handbagage).

Rengöring – Eucerin Eye make-up remover
EUCERIN säljs på apotek, och är bara superbra och utan tjafs.

Rengöring – Beauté Pacifique Waterproof Eye Makeup Remover
BEAUTÈ PACIFIQUE – minsta klick tar bort det grymmaste sotningen på nolltid. Svider inte, och ger ingen fet hinna på ögongloben.

Sånt jag inte vill vara utan

Morgonens wakeup call -– Exuviance Skinrise bionic tonic
Rondellerna är genomfuktade med lätt exfolierande glykolsyra plus återfuktande ämnen. Doftar som en gurkodling och är bara åh! helt underbara att stryka över ansiktet.

Du kan snåla genom att använda ena sidan en morgon och andra den nästa. Eller klippa dem itu. De håller sig perfekt genomfuktade från första rondellen till sista.
Är den av skönhetsredaktörens fem favoriter som varit med längst.

Serum – Elizabeth Arden Ceramide Capsules
Kapslar med en dos serum i varje. Innehåller ceramider – det kitt som är ”murbruket” mellan hudcellerna och som gör att huden håller sig smidig.

Det, och fina oljor fråm t ex tsubaki, gör de här kapslarna till en serumfavorit. Dyra, men värda sina slantar. På resa kan du bara slänga ner några i necessären eller plånboken och slipper kånka på en tung serumflaska…

Serum/fuktkräm – Elixir Niactil 4%
Jag har gärna N4% som serum morgon och kväll på vintern och toppar med fuktkräm, på sommaren räcker det med enbart Niactil i stället för fuktkräm). Många säger att deras krångliga hud normaliserats av Niactil, oavsett de haft akne, haft pigmentfläckar eller varit supertorra …

Ger snyggaste huden


Concealer – Becca Under eye brightening primer + Laura Mercier Ultra-longwear concealer
BECCA är 8 timmars sömn i glasburk. Krämen är lite fet men sätter sig fint på huden, rosa pigment dämpar mörka skuggor samtidigt som ett snällt skimmer ger ett lyft som gör att ”svarta hålet” i inre ögonvrån inte märks.

Ska egentligen vara en bas för concealer, men klarar sig så bra på egen hand.

OBS! Är suuuuperdryg, så snåla. Jag applicerar ofta med en platt bred pensel för att inte ta för mycket, och trycker efter med fingertoppen.

LAURA MERCIER är en klassisk concealer i ”läppglansförpackning” med dito applikator. Sitter jättebra, täcker allt från pigmentfläckar till mörka ringar och röda plitor.

OM den skulle glida ner i en rynka (f’låt – i en ”fin linje”) kan du bara trycka lite med fingertoppen och låta hudvärmen jämna ut krämen igen.

Primer – Elizabeth Arden Flawless Start Instant Perfecting Primer
En primer agerar fästskikt mellan dagkräm och foundation/bb-cream och gör att makeupen sitter så mycket längre. Primer suddar ut små skavanker, och kan användas utan foundation också. Tänk: Instafilter.

Foundation – Sensai Flawless Satin Foundation
I samma serie finns också ”Glow primer” och en ”Luminous foundation” med lite lättare täckning och mer lyster. Vill du ha lite mer täckning, välj en fast foundation eller krämpuder.

BB-cream – Biotherm Aquasource BB-cream
BBBB betyder Blemish Balm, en produkt som gått från en tät täck-kräm att använda efter starka peelingbehandlingar till att vara en lätt extra lätt foundationvariant. En BB ska ge fukt, vård, färg, lyster och ha spf. Biotherm har ALLT, förutom spf – det får du ta hand om på annat sätt…

Makeupsvamp – Make-up blender från & Other Stories
”Alla” säljer äggformade makeupsvampar, så köp den du kommer över. De kan kosta allt från 39 kr till 300. Jag gillar, originalet Beauty Blender, men ocks¨ & Other Stories pga lilla plastfodralet.

Då kan jag dutta foundation på svampen och ta med om jag ska ut på kvällsevent men inte vill vara sminkad på dagen. Obs! Glöm inte att fukta svampen innan du använder den …

Inga konstigheter, bara bra produkter bland mina favoriter

Bryn – Depend Eyebrow pencil slim & thin + Glossier Boy Brow
DEPEND har flera typer av brynpennor – vilken man gillar bäst är en smaksak. Jag föredrar den tunnaste.
GLOSSIER brynmascara är toppen när man vill fixa lite mer volym på tunna bryn, och hålla dem på plats vänligt med bestämt.

Ögonpenna – Linda Hallberg Crayons
Svenska makeupartisten Linda Hallberg är fantastisk – hennes pennor också. Veganska, och lyckas ändå sitta som berget. Inte undra på att alla älskar hennes pennor. Min favorit är (förstås) svart, men grått, taupe, brunt är lika fina. Finns förstås i klara nyanser också (Linda är makeupartist, remember?).

Läppenna – Buxom Plumpliner lip liner
Plumpliner funkar som läppstift, konturpenna och under läppglans. Jag har /rödrosa/ Scandalous och MLBB-(My Lips But Better)-färgen Hush hush (största favoriten, jag skulle kunna gifta mig med Hush Hush). Glöm inte att du behöver en pennvässare också!

Ridgefiller – Essie Ridge Filling
Nagellacket ger en naturligt halvmatt yta, samtidigt som det fyller ut ojämnheter och räfflor. Allt om Mat-redaktionens favorit (de lånar av mig när de ska filma matlagning där händerna är i fokus, och måste ha snygga naglar i ett nafs).

Finishingpuder – By Terry Hyaluronic Powder
Ännu ett snyggfilter för oss som vill ha snäll-lyster men inte vara högblanka som discokulor. Det lättaste svep över t-zonen håller glansen borta, och får alla porer att verka som om de helt enkelt inte finns.

Förstoringsspegel
Förstoring X10 är det enda som duger! Köp vilken billig spegel som helst med hög förstoring och sugproppar så du kan fästa på badrumsspegel eller fönster.

Och oj oj oj, nu glömde jag ju nästan Mesoft kompresser 10X10 cm
Varför dutta med bomullsrondeller när apotekens kompresser är både bättre och billigare?

Och bästa solskyddet – Evy Sunscreen Mousse spf 30
Skönt fuktgivande mousse som snabbt går in i huden. Funkar perfekt på solsemester, och sommartid har jag Evy som fuktkräm. Skitbra, helt enkelt.

Skönhetsredaktörens favoriter – är de skrivna i sten?

Icke. Vissa kan åka ut när jag får en ny kärlek. Andra får hålla sig hemma i min necessär länge, länge. Några köper jag för egna pengar när de fådda tagit slut. (bättre betyg finns inte).

Vinnarna ääääär:
Exuviance Bionic Pads
Buxom Plumpliner i Hush Hush
Sensai Flawless Satin Foundation
Becca Under eye brightening primer
Elizabeth Arden Instant Perfecting Primer.

Av: Linnea Öst