Från trasiga till proffssnygga. Nej. Taras chefredaktör Anna Liljeberg trodde aldrig att hon skulle fortsätta i nagelvärlden.

Jag hade liksom gett upp. Naglar var helt enkelt inte min grej. Jag filade och putsade, men de skivade sig och gick av lika fullt. Några snabba drag med rött lack till fest, det var så långt min nagelvård sträckte sig.

Jag tyckte också det var lite onödigt att lägga ned tid och pengar på just det – fina naglar kändes inte prioriterat. Så jag sneglade avundsjukt på andras välvårdade händer och fortsatte att svära i tysthet över naglar som rev sönder strumpbyxor, fastade i tröjor och gick av till hälften när jag grävde efter något i jeansfickorna.

Men så kom Taras skönhetsredaktör Linnea Öst och var ovanligt rosig om kinderna av entusiasm. Orsaken hette polygel, en diskret nagelförlängning som ser helt naturlig ut.

Och är den svårflörtade Linnea nöjd, så förstod jag att det var något extra. Så okey, för första gången i mitt liv skulle jag fixa naglarna på salong. Jag bokade in mig hos Linneas nagelguru Frida och kom dit med viss skepis.

Efter en timme med putsning, filning, nagelbandsvåd och så förstås polygel, var det klart. Mina vanliga naglar var påbyggda och stärkta, men inte längre.

Tre veckor senare hade de vuxit några millimeter och proceduren gjordes om – och nu hade jag mina perfekta naglar! Inte så särskilt långa, men så snygga och framför allt starka.

Känslan av stålmannennaglar är fantastisk och jag kan fortfarande njuta av att hamra med mina hårda naglar mot tangentbordet. Dessutom – bye, bye avskavd färg tack vare gellack ovanpå.

Nackdelar finns såklart – priset. Det kostar en del att fixa och underhålla, men just nu älskar jag mina supernaglar.”

Plus: Starka och oförstörbara naglar som ser helt naturliga ut

Minus: Dyrt och måste fyllas på en gång i månaden.

Vad är polygel?

Polygel är en ny metod att bygga naglar som ser helt naturliga ut. Det är en blandning av det bästa från akryl och gel, och kan användas både för att förstärka den egna nagel eller till förlängning. Själv massan appliceras på nageln och härdas sedan i en minut under en led-lampa.

Dessutom ger den en bättre arbetsmiljö på salongen. Den är doftfri och nagelteknologen slipper andas slipdamm och lösningsmedel.

Vad kostar det?
Grundkostnad: Mellan 900 och 1 500 kr första gången då nageln byggs upp och förstärks.
Påfyllning: Mellan 700 och 900 kr.

Av: Anna Liljeberg