Din bästa tid är nu, eller hur? Våra Tara Model Search-vinnare blev ännu snyggare med nya frisyrer och mästerlig makeup från Sveriges bästa proffs. Låt dig inspireras!

Suzanne Smith, 48
”En förändring med wow-känsla”

ModelSearch_skonhet_SUZANNE

suzanne_forebild_2019

Före.

Håret
Suzanne Smith är trött på sitt uttunnade hår och blir inte rädd när frisören Stina Nyman från Wella föreslår ett rejält klipp, tvärtom.

Håret klipps i olika etapper för att ge volym och en tuffare känsla. Därefter färgas det i koppar och varma toner för att lyfta fram Suzannes vackra blå ögon. Håret får en lite fylligare bottenfärg medan längderna får en glansgivande glossingbehandling. En stor förändring som är lika snygg som enkel att styla.

Tips!
Ett kortklippt hår kan vara svårt att variera med olika frisyrer. Lek loss med olika texturer istället – glansigt, matt, saltvattensträvt eller luftigt och voluminöst. Bara din fantasi – och stylinghyllan – sätter gränserna.

Makeupen
Suzanne vill ha en jämnare hudton. Makeupartisten Tomas Lenneryd från Max Factor applicerar en foundation med en skir finish över huden och punktmarkerar sedan pigmenteringarna med hjälp av en krämig concealer.

Suzanne har vackert välvda bryn som får en jämnare färg med hjälp av en mjuk ögonbrynspenna. För att framhäva Suzannes blå ögon lite extra mycket lägger Tomas Lenneryd en sotning i tobaksbrunt som appliceras med en borste med rundad topp för en mjukare finish.

Läpparna målas i ett krämigt läppstift som bryter av fint mot Suzannes nya kopparfärgade frisyr.

Tips!
Om du har korta ögonfransar och vill ge illusion av att de är längre – lämna den nedre fransraden fri från mascara.

Luisa Herlenius von Essen, 55
”Naturlig skönhet”

ModelSearch_skonhet_LUISA

luisa_florebild_2019

Före.

Håret
Luisa Herlenius von Essen har tjockt och naturligt lockigt hår som kan kännas sprött och torrt. Frisören Hussein Ali från Wella klipper av mycket på längden för att ge en fylligare och tjockare känsla.

Sedan klipps håret upp, både för att ge en luftigare känsla och ge de vackra lockarna ännu mer stuns.

Luisa vill, efter några dåliga upplevelser, inte färga sitt hår. Inga problem, hennes hår tonas istället i en mustig och varm kafferostad nyans som matchar Luisas varma ögonfärg perfekt.

Ibland behövs det inte mycket fix och trix för att göra stor skillnad!

Tips!
Det lockiga håret behöver fukt i både vård- och stylingprodukter för att inte kännas torrt och livlöst. Skippa gärna den uttorkande fönen helt.

Makeupen
Luisas vackra hud kommer ännu mer till sin rätt med hjälp av lystergivande basprodukter. Makeupartist Tomas Lenneryd applicerar därefter ett bronspuder på kindbenen för att förhöja glöden i huden lite extra.

Ögonlocken målas i en beigeguldig ögonskugga för att ge en mer naturlig känsla. För att ge Luisas ögon ett extra lyft appliceras mascara på övre fransraden medan den nedre lämnas bar. En svart, flytande eyeliner ger ytterligare stuns till de svarta ögonfransarna.

På läpparna applicerar Tomas Lenneryd två smickrande och naturliga nyanser som går ton-i-ton för att ytterligare förstärka Luisas naturliga skönhet och ge en synergi med resten av makeupen.

Tips!
En vit kajalpenna i vattenlinjen ser ofta onaturlig ut. Vill du ha en piggare blick, satsa på en beigefärgad variant istället.

Laila Hedestig, 50
”Vackra kindben i fokus”

ModelSearch_skonhet_LAILA

Håret 

laila_forebild_2019

Före.

Frisören Christian Andersson från Wella ville behålla mjukheten i Laila Hedestigs typiskt skandinaviska hår, men samtidigt få bort tyngden på sidorna.

Den svepande luggen fick stanna kvar. Hela håret färgades i en mustig chokladbrun nyans, samtidigt som frontpartiet och luggen fick solkyssta, blonda slingor för att lätta upp intensiteten och också framhäva Lailas blå ögon.

Resultatet blev en tuff och lättstylad frisyr som passar både till vardags och till fest.

Tips!
En strukturgivande saltvattenspray kan snabbt ge volym och välkommen struktur i det tunna, skandinaviska håret.

Makeupen
Laila använder sparsamt med makeup till vardags. Makeupartisten Robin Werner från Max Factor ville framhäva hennes ögon och tog hjälp av tegelrostiga nyanser över hela ögonlocket, vilket ger en fin konstrast till Lailas ögonfärg.

En svart, sotad ögonpenna som arbetas in på både övre och undre ögonfransraden ger ytterligare intensitet. För att framhäva Lailas vackert höga kindben appliceras både ett bronspuder och ett rosa rouge.

Munnen får en mer neutral färgskala för att inte stjäla för mycket uppmärksamhet från resten av makeupen.

Tips!
Nyfiken på contouring? För att skulptera fram finfina kindben applicerar du rosa rouge på kindens högsta punkt, medan ett mörkare bronspuder sveps i en rakare form strax under.

Ulrika Nilsson, 39
”En helt ny frisyr!”

ModelSearch_skonhet_ULRIKA

Håret

ulrika_forebild_2019

Före.

Ulrika Nilsson har varit blond i flera hår och kan absolut inte tänka sig någon annan färg. Frisören Christian Andersson är med på noterna och färgar hela håret i en krämigt blond nyans.

För att ge hårstråna både glans och fin kvalitet får håret också en så kallad glossing, som ett läppglans för håret. På längden får många centimetrar falla och Ulrikas tidigare långa, etappklippta hår får en ny rakare och mer kvadratisk form. Ett stort klipp som lyfter både fram Ulrikas höga kindben och fina käklinje.

Tips!
Ett blonderat hår kan lätt börja flamma i gula nyanser. Leta efter hårprodukter med lila pigment som hjälper till att motverka detta.

Makeupen 
Ulrika har vackra gröna ögon, vilka makeupartisten Robin Werner framhäver med hjälp av ögonskuggor i brunt och plommon. Den övre och undre fransraden får också en sotig linje med hjälp av en svart eyeliner.

Ulrikas välmående hud får lite extra glöd med hjälp lystergivande foundation och fixeringspuder medan kinderna får en pigg glöd med hjälp av ett bronspuder.

Läpparna får en mjuk och behagligt rosa nyans som matchar resten av makeupen perfekt.

Tips!
För att få ditt läppstift att hålla ännu längre applicerar du först en läppenna i samma eller mycket snarlik nyans över hela munnen.

Véronique Girardet, 43
”Lyxig ögonmakeup”

ModelSearch_skonhet_VERONIOE

veronique_forebild_2019

Före.

Håret
Véronique Girardet har ett friskt och livfullt hår som växer snabbt. Dessutom är den vackert silvriga nyansen helt naturlig och började synas redan när Véronique var 19 år.

Håret tunnas ur med en så kallad effiler-sax för att få in en lättare känsla, Véronique vill inte lägga för mycket tid på styling.

Frisyren är något asymmetrisk med kortare hår i nacken än framme vid ansiktet, det ger en tuffare känsla. Luggen lämnas också lite längre för att enkelt kunna varieras efter humör. Till sist förstärks hårfärgen med en hårtoning som ger en lite djupare ton och extra glans.

Tips!
Korta och tjocka hårstrån kräver stylingprodukter som motverkar den fluffiga känslan och istället ger definition och kontroll.

Makeupen
Eftersom Véronique har kraftfulla bågar är inte makeupartist Robin Werner rädd för att plocka fram det tunga ögonskugge-artilleriet. Tvärtom behöver ögonen färg för att inte försvinna bakom glasögonen. Ögonlocken får en fin sotning i lila- och guldfärgade toner, Robin vill lyfta fram och flirta lite med Véroniques kalla hårfärg.

En svart kajalpenna arbetas in längs med övre fransraden för att ge känslan av fylliga ögonfransar. Ögonbrynen får extra färg och fyllighet med hjälp av en fiberberikad ögonbrynsmascara medan munnen målas i en mjuk och naturlig läppglansnyans.

Tips!
Grunda alltid din ögonskuggemakeup med en krämig ögonskugga. Då både fäster bättre och smular mindre den efterföljande puderskuggan.

Vill du också vara med i Tara Model Search? Håll utkik i Tara nr 4/2020

Av: Therése Hallberg Foto Lena Evertsson Hår Hussein Ali, Christian Andersson, Stina Nyman/Wella Makeup, Tomas Lenneryd och Robin Werner/Max Factor