Gör som stjärnorna, klipp fram din kvinnlighet, tycker Taras Linnea Öst. Frisören Tomas Edlund tipsar om vem som passar i vad.

Många väninnor har håret i svans, knut eller klämma, varje dag. Frisörbesök sker ytterst motvilligt när håret måste toppas. Ofta pratar de om att de har tappat stilen och känner sig lite trista och grå.? Jag hävdar: Klipp, då kommer du att känna dig som ny! Sedan får jag huka eftersom motargumenten haglar. De vanligaste invändningarna är:?

”Jag passar inte i kort.”
Kan du ha uppsatt, då kan du vara kortklippt. Fast, du blir ännu snyggare som kortklippt eftersom du får en frisyr som framhäver dina finaste ansiktsdrag.

”Mitt ansikte är för smalt/brett/långt.”
Inga problem, faktiskt. Min frisör kompenserar mitt smala ansikte med en tung lugg, och klipper ur vid tinningarna för att framhäva kindbenen. Ett kraftigt käkparti balanseras av mer hår i nacken, medan en nätt figur behöver en tajtare klippning.

”Kortklippt ser maskulint ut”
En del korta frisyrer som är klippta lite ”rakt av” riskerar att se rätt gubbiga ut. Men du kan inte ana vad en skicklig frisör kan göra med kort hår. Kort hår kan verkligen vara kvinnligt, jag lovar.

”Man måste klippa så ofta.”
Det är visserligen sant, men vänd det till en fördel. Du investerar i ditt välbefinnande och får en egen stund varannan månad.

 

Tre korta frisyrer

Taggig lugg

En perfekt klippning kan se tantig ut. Här är luggen lite kortare i mitten och ser ”hemklippt” ut. Längderna på hjässan gör det möjligt att kamma håret till en djupt liggande snedlugg och vips – en ny look.

Passar: Dig som vill framhäva dina ögon.

Nagelsaxlängd

Väljer du att klippa uniforma längder får du en extremt lättskött frisyr, säger Tomas. Den här klippningen framhäver linjerna mellan käke och hals. Ett fylligare ansikte behöver mer variation mellan längderna på hjässa, sidor och nacke. Då kan frisören skulptera fram en frisyr med något softare intryck.

Passar: Hår med självfall eller stora lockar.

Minilugg

Den riktigt korta luggen är trendig just nu, och passar dig som har nätta, rena drag. Här är längderna koncentrerade på hjässan, medan håret runt öronen och i nacken är riktigt kort. Frisyren kräver ett mininum av skötsel, i synnerhet för dig som har spikrakt hår.

Passar: Tunt, rakt och fintrådigt hår.

 

Hela artikeln finns att läsa i Tara nr 12 2014. Där ger frisören Tomas Edlund råd till dig som vill klippa kort!

Just nu: 5 nr av Tara + 3 lyxiga produkter från Weleda + necessär från Ceannis för bara 149 kr!