Bästa skönhetsknepen för att trolla bort 10 år – 10 tips!

Ja, ja, egentligen bryr vi oss inte så mycket om ålder på Tara – men just på nyårsafton gör det väl inget om vi trollar bort några år! Taras skönhetsredaktör vet hur du vrider klockan tillbaka några snäpp med tio enkla makeuptrick!

Använd primer
Foundation sitter minst dubbelt så länge med primerkräm som grund. Det är nästan som trolleri: hudytan jämnas ut och foundation får extra bra fäste. Dessutom gör optiska ljusreflektorer att grova porer verkar försvinna och små skavanker suddas bort. Som sagt: trolleri!

Fräsch foundation
Lätt, len och ovanligt dryg foundation som snabbt gifter sig med din hud, och ett perfekt val för dig som inte vill se för sminkad ut. Applicera med fuktad makeupsvamp om du föredrar en naturlig look, eller med fingrar eller borste om du vill kunna bygga upp mer täckning.

Dölj mörka ringar

Suddar bort mörka ringar. Becca Under eye corrector, 260 kr.

Mörka ringar kan bero på att huden under ögonen har mörka pigment, eller är så tunn att små blodådror lyser igenom. Den här rosatonade och lystriga specialkrämen neutraliserar blå skuggor på sekunden. Klappa in ett supertunt lager så ser du genast mer än utsövd ut.

Göm och glöm med ­concealer
En riktigt bra concealer ska täcka utan att bli kakig, sitta utan att glida in i fina linjer eller ändra färg under dagen. Lägg foundation först, och använd sparsamt med concealer bara där det behöva. Känns concealern lite för tät, tunna ut den med en droppe foundation eller serum.

3-dagars brynfärg
Snyggt ansade bryn har samma effekt som ett ansiktslyft (nästan, i alla fall) och är dessutom betydligt billigare. Pincett, penna, pomada och puderskugga hör alltså till brynens bästa vänner. Nu finns ett nytt alternativ: brynfärg som varar i tre dagar. Färgkrämen ska appliceras på brynen i önskad form och stelnar snabbt. Efter 20 minuter är brynen fint färgade i ett dygn, efter två timmar är de snygga i upp till tre dagar.

Måla tunna brynstrån
Har du bryn med glesa partier där inget växer? De nya, supertunna brynpennorna gör det lätt att måla tunna strån som ser helt naturliga ut. Var lätt på handen, och måla med två närliggande nyanser så verkar det som om Moder Natur varit extra god mot just dina bryn.

Bästa ögonskuggetricket
Testa makeupartisternas hemliga trick att förstärka fransraden med fuktad ögonskugga. Arbetsverktyg: rakt skuren ögonskuggspensel plus mörk favoritskugga. Fånga upp lite ögonskugga med fuktad pensel och tryck in färgen mellan ögonfransarnas rötter. Det gör att fransraden ser tätare ut, och fransarna verkar vara dubbelt så många.

Franstrick som fungerar
Nöjer du dig med att dra på mascaran med några snabba drag? Tänk om – det finns bättre sätt. Pumpa inte med borsten (det för in luft som torkar ut mascaran) utan fånga upp mascarakrämen med en vridning. Sicksacka med borsten invid fransrötterna, dra sedan borsten upp längs fransarna medan du tvingar den till en böjd form. Använd sedan borstens topp för att ge frans-topparna en smickrande extra-förlängning.

Testa rött läppstift
Inget piggar upp som ett rött läppstift, det vet varje Hollywoodstjärna. Vare sig du lägger en full makeup, eller nöjer dig med fuktkräm, så kommer en röd mun att göra hela looken.
Klassiskt läppstift i all ära – de nya, flytande läppstiften med sidenmatt finish är lätta att måla med och sitter dessutom som berget. De flesta klarar både kaffepaus och lunch utan att tappa greppet.

Matcha läppar och kinder
Krämrouge ger kinderna en naturlig fräschör, men tänk på att samma kräm också ger läpparna samma fina färgaccent. Det är en perfekt lösning när du vill ge ett naturligt och piggt intryck.

Av: Linnea Öst