Tom kha gai med kyckling, limeblad och citrongräs (4 portioner)
Du behöver:
400 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé. i tunna skivor
2-3 röda thaichili, skivade
4 vitlöksklyftor, skalade och skivade
50 g ingefära, skalad och skivad
1 citrongräs, krossat
3 limeblad
5 dl kokosgrädde
5 dl kycklingbuljong
2 msk fisksås
1 lime, finrivet skal och pressad juice
1 msk palmsocker (hittar du inte palmsocker kan du ta rörsocker i stället)
100 g champinjoner, skivade
5 salladslökar, finskivade
1 kruka koriander
matolja till stekning
Gör så här:
- Stek kyckling, chili, vitlök, ingefära, citrongräs och limeblad i matolja i en kastrull 1 minut.
- Tillsätt kokosgrädde och buljong, sjud 15minuter.
- Snaka av med fisksås, limeskal och -juice, och socker. Lägg i champinjoner och salladslök. Toppa med koriander.
Recept: Tommy Myllymäki Foto: Charlie Drevstam