Pumpaplåt med chorizo – så gott

Plåtmat är min favoriträtt på många sätt. Det blir så gott när alla ingredienser får ge smak till varandra och den här rätten har verkligen allt.

Pumpaplåt med Chorizo (4 portioner)

Du behöver: 

1 1/2 kg butternutpumpa (cirka 2 st)
1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
400 g färsk chorizo
4 vitlöksklyftor
200 g grönkål
1-2 msk olivolja

Till servering:
80 g rostade macadamianötter
1 pkt getost eller fetaost (150 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala pumpan med kniv eller potatisskalare. Ta bort kärnhuset och dela i klyftor i samma storlek som du skulle ha gjort klyftpotatis. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Häll på olja, salt och peppar, rör om.
  3. Skiva chorizo och lägg på plåten tillsammans med vitlöksklyftorna. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter.
  4. Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna. Massera grönkålen med 1-2 msk olivolja. Lägg den på en egen plåt och låt den stå i ugnen 15 minuter tillsammans med den andra.
  5. Ta ut båda plåtarna. Strö den krispiga grönkålen över pumpan och tillsammans med nötter och smulad getost.

Recept: Jessica Frej Foto: Lina Eldenberg-Adamo

NUVARANDE Pumpaplåt med chorizo – så gott
NÄSTA Höstmodet du inte vill missa