Tänk dig att du varje onsdag får en bunt nya recept att testa till helgen eller till fredagskvällen? Tänk att du kan dela med dig av dina bästa recept, bara med en knapptryckning?

Nu har Rikard Nilsson, en av Sveriges och Europas mest framgångsrika kockar, skapat What’s Cooking Wednesday. Det är en receptsida på nätet som bygger på s.k. crowdsourcing och det är inte mer komplicerat än att sajten är av användare för användare. Rikard har skapat en plats där du kan dela med dig av dina bästa recept och där du kan hitta mängder av recept från andra.

För att vara med och bidra med dina recept behöver du bara två saker:

Allra först behöver du en blogg. Där skriver du ett inlägg med ett recept och en bild. För det andra behöver du ett twitterkonto. Det fixar du lätt här.

När du skrivit ditt receptinlägg på din blogg skriver du bara en liten tweet om det på twitter, länkar till ditt recept och lägger till den viktiga s.k. hashtaggen: #wcwed

Klart!

Varje onsdag kl 13 fylls sajten på med det material som kommit in, lagom till helgen kan du alltså hitta en bunt nya recept på What’s Cooking Wednesday.

Sajten är initialt helt på engelska och svenska översättningar är på väg.