Det är aldrig för sent för en ny karriär. Tara har träffat tre kvinnor som vågade följa magkänslan och sadla om - mitt i livet. En av dem var Lena, som gick från skolkurator till hästkommunikatör.

Lena Sandelius utbildade sig tidigt till socionom och arbetade sedan under många år på fritidsgårdar, fängelser och behandlingshem. I tolv år var hon också skolkurator i Simrishamn och Ystad.

Men 2012 sa hon upp sig. Det var dags, kände hon, även om hon älskade sitt jobb.

– Jag ville utforska andra delar av mig själv och uppfylla mina drömmar, förklarar hon.

Under ett halvår gick hon en privat utbildning hos Lindlife Educations på Österlen för att bli certifierad djurkommunikatör.

– Jag har alltid kunnat kommunicera med djur och läsa av människors känslor. När jag var liten trodde jag att alla hade det så.

Hon kan kommunicera med alla sorters djur på uppdrag av deras ägare.

– Jag presenterar mig och tilltalar djuret med hans eller hennes tilltalsnamn. Så frågar jag om vi kan ha ett samtal och får bildöverföringar från djuret.

 

Hela artikeln hittar du i Tara nr 4! Där kan du också läsa om Sara, som gick från politiskt sakkunnig i Riksdagen till att bli begravningsentreprenör, och Melissa, som sadlade om från trafikinformatör på Arlanda till medicinsk fotterapeut.