Frågan ställs till Ninni Öhlund, Taras karriärcoach i senaste numret av Tara av signaturen Snart egen företagare?

Allt fler företag startas av kvinnor. På fem år har andelen kvinnliga företagare i befolkningen ökat med 10 procent och bland kvinnor i medelåldern är ökningen närmare 30 procent. Sam­tidigt ­minskar andelen företagande män.

Så skrev SvD i en artikel den 1 feb, 2011. Läs den i sin helhet här.

Att starta sitt eget företag är inte alls svårt men det är mycket som måste hålla i längden. Du behöver en tjänst eller en produkt som det finns kunder som vill köpa till en början. Och du måste sälja dina tjänster eller produkter. Ibland är det motigt och ibland är det fantastiskt. Att vara egen företagare är sannerligen en berg-och-dalbana. Och fantastiskt roligt!

Att vara egen företagare kan vara ensamt, nätverk och bollplank behövs mer än någonsin. Ett av de nätverk som arbetar med just kvinnligt företagande är Främja kvinnors företagande, som drivs av Tillväxtverket. Ambassadörerna i programmet är ute och föreläser frekvent om just entreprenörsskap och livet som egen företagare, möjligheter och hinder, framgångar och motgångar. Läs mer på Ambassadens webbplats.

Vill du veta allt om hur det är att starta eget kan du också gå på någon av alla de Starta företag-dagar som anordnas i landet nu i vår! Det är flera myndigheter som deltar för att ge en överblick över vem som gör vad i företagsstarten men du kan även möta finansiärer, rådgivare och organisationer som finns på plats för att informera om vad de erbjuder nya företagare.

Hit kommer Starta företag-dagen i vår:
Stockholm 17 februari, 10 mars, 30 mars, 4 maj, 25 maj
Göteborg 22 februari, 16 mars, 13 april, 18 maj
Malmö 16 februari, 15 mars, 17 maj
Helsingborg 12 april
Kalmar 22 mars
Karlstad 6 april
Linköping 9 mars
Umeå 10 maj

Läs mer och anmäl dig här.

Taras bloggare Christina Stielli är en av Tillväxtverkets ambassadörer för att främja kvinnligt företagande. Vill du så ställ dina frågor till henne i bloggen alternativt på hennes blogg på Tillväxtverket.