Ge en julgåva som betyder något! Tara samarbetar med biståndsorganisationen Hand in Hand som utbildar fattiga kvinnor i Indien så att de kan försörja sig själva och sin familj.

Den bärande tanken hos Hand in Hand är att mikroföretag kan lyfta världens fattigaste. Därför skänker organisationen inte främst pengar, medicin eller mat utan satsar på att utbilda fattiga kvinnor enligt principen ”hjälp till självhjälp” så att de kan försörja sig själva.

Att läsa och skriva är grunden, därefter får kvinnorna lära sig enkelt företagande i självhjälpsgrupper. Små syateljéer, keramikverkstäder och tillverkning av tvål är exempel på företag som startats genom träning i kvinnligt entreprenörsskap.

 


 

Den svenska biståndsorganisationen Hand in Hand verkar i Indien, södra och östra Afrika och Afghanistan. Genom att utbilda fattiga kvinnor till eget företagande behöver inte deras barn arbeta för att försörja familjen utan kan gå i skolan i stället.

För sju år sen engagerade sig f d industriledaren Percy Barnevik i Hand in Hand. Då var de 30 anställda. Nu jobbar 4?000 personer globalt inom organisationen plus 37 000 frivilligarbetare.

Hittills har över 700?000 kvinnor utbildats i självhjälpsgrupper, och de har i sin tur startat och utvecklat över 700 000 företag.

Hand in Hand samarbetar bl a med FN, Sida och Läkar- missionen.

 


 

Skänk ett valfritt bidrag. Du kan ge en enskild gåva eller gå ihop med dina vänner, kompisarna i bokklubben eller kollegorna på jobbet. Här är några exempel på vad pengarna kan räcka till:

800 kr: Utbildar och tränar en kvinna så att hon kan starta ett mikroföretag.

500 kr: Tar ett barn ut ur arbete och in i skola.

4 000 kr: Räcker till att ge fem kvinnor småföretagarutbildning.

 


 

 

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt in valfritt belopp på Hand in Hands postgior 90 00 91-0. Var noga med att ange ”Tara julgåva” på meddelanderaden, ditt namn och din adress. Du kan också gå in på Hand in Hands hemsida där finns en donationsflik.