Du har säkert koll på vad en blogg är. Men på instagram och poddar? Låt 2018 bli ett år då du tar steget in i sociala mediers sköna och inspirerande värld. Taras webbredaktör Jenny Fagerlund guidar dig till sina favoriter.

Matbloggar, poddar och instagramkonton att följa

Blogg: Med fokus på råvarorna
Ät lite av allt, ha bra råvaror, ös på med grönsaker och se till att röra på dig är några av Lisen Forslins motton. Bloggen är uppdaterad med härliga recept som får det att vattnas i munnen. Dessutom får vi följa med Lisen bakom kulisserna i hennes jobb som matstylist, matskribent, kokboksförfattare och receptutvecklare.

Länk: www.blogg.alltommat.se/liselotteforslin

Instagram: Mot en grönare tillvaro


Vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss. Trenden har länge gått mot mer grönt, mindre socker och mer miljövänligt. På instagramkontot @activelivegreen bjuds det på massor av inspirerande bilder. Allt är dessutom gluten- och sockerfritt.

Länk: @activelivegreen 

Podd: Genuin podd om mat och matlust


Matsamtalet är podden för alla som vill veta mer om maten vi äter och var den kommer ifrån, något som ligger helt rätt i tiden. Johan Hedberg och Sigrid Bárány pratar bland annat om råvaror, matproduktion, kryddor och ger matlagningstips. Allt för att sprida matlust och engagemang.

Länk: Läs mer om podden på Lantmännens sida

Hälsobloggar, poddar och instagramkonton att följa

Blogg:
Träning efter 40
Tränings- och kosttipsen har extra fokus på alla över 40. Lena Larje startade bloggen ”Träning 40 plus” redan 2011. För alla som vill leva ett aktivt liv.

Länk: träning40plus.se

Träning genom livet
Catarina Mabon Tomic bor i Stockholm och Flachau i Österrike. Här delar hon med sig av sin träningsvardag och lägger även upp vackra inspirerande bilder.

Länk: www.sporthalsa.se/bloggar

Instagram:
Reflektion över livet

Karin Isberg bjuder på många citat som får oss att le igenkännande, tänka till och stanna upp. Något vi kanske kan behöva i en stressig vardag. Hennes konto rekommenderas varmt.

Länk: @isbergkarin

Podd:
Om konsten att vara människa

Döden, lögner, kritik och beröm är bara några av alla ämnen som Christina Stielli och Mia Törnqvist tar upp i podden Självklart. Här får vi ta del av olika problem, tankesätt och utmaningar som många av oss kan känna igen sig i.

Länk: https://www.acast.com/sjalvklart

Skönhetsbloggar, poddar och instagramkonton att följa

Blogg:
Skönhet från alla vinklar

Ta del av nyheter tips och recensioner på bloggen Arga tanten som drivs av Taras skönhetsexpert Linnea Öst.

Länk: www.daisybeauty.com/bloggare

Instagram:
Giganten på instagram

Häpnas över alla fantastiska förvandlingar som Samer Khouzami visar upp på instagram. Men nästan två miljoner följare är han helt klart en inspiration för många.

Länk: @samerkhouzami

Podd:
Glatt, härligt och kvickt

Skönt snack om skönhet är en podd som drivs av skönhetsexperten Teja Mulic, frisören Tina Alich och Megapools programledare Linda Fyrebo. Skönhet från olika vinklar tillsammans med andra tips och diskussioner.

Länk: https://www.radioplay.se/podcast/skont-snack-om-skonhet

HETT TIPS!
Purfärsk podd för alla skönhetsintresserade

Den purfärska podden Lipified släpptes i början av 2018 och handlar om … trumvirvel … läppstift. Här diskuteras allt som har med läppar och läppstift att göra. Detta måste helt klart lyssnas på.

Länk: https://www.acast.com/lipified

Modebloggar, poddar och instagramkonton att följa

Blogg:
Blandning av lyx och budget

Det märks att Malmös fashionista, Eddie Fisher, har arbetat med mode i många år. På Vavawoom, en bloggportal som riktar sig till kvinnor mitt i livet, bloggar hon om mode men även en hel del om inredning. Väskor är en passion och bloggflödet, där hon blandar budget med lyx, är en ren njutning att följa och inspireras av.

Länk: vavavoom.com/eddiefischer/

Instagram:
Färgsprakande glamour

Couturedesignern Frida Jonsvens klänningar är en dröm, med mycket färg och mönster. Varje klänning är unik, specialuppsydd åt personen som ska bära den, och fokus ligger på fest, gala och bröllop. Helt klart ett konto som man gärna drömmer sig bort i en stund.

Länk: @fridajonsvens

Podd:
Podden som alltid levererar

Även under 2018 vill jag fortsätta lyssna på Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Porets podd Säker stil. Varje torsdag bjuds det på modetips för alla tillfällen. Helt klart en favorit när det kommer till modepoddar.

Länk: https://www.acast.com/sakerstil

Inredningsbloggar, poddar och instagramkonton att följa

Blogg:
Med förkärlek för vintage

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Återvinning och återbruk är något som Marlene Agemo (Fru Vintage) har lyft på sin blogg sedan 2012. Äldre möbler och inredning har en självklar plats och skapar en hemtrevlig känsla. Hennes magiska bilder gör att man vill stanna extra länge.

Länk: www.fruvintage.com

Instagram:
Bjuder in till gemenskap 

Ann Galles bjuder på stämningsfulla bilder som lockar till att ta fram tekoppar och bullfat och sjunka ner i en soffa eller fåtölj för en lugn stund. Underbart.

Länk: @annshem

Grönt och friskt

Krukväxterna blir allt trendigare att ha i hemmen. Ju fler desto bättre. Thehiddenadventure är instagramkontot för alla krukväxtälskare.

Länk: @thehiddenadventure

Podd:
Perfekt mix av inredning och mode

En kombination av inredning, mode och stil hittar lyssnarna i podden Stilsnack. Jannica Wistrand och Katarina Althin pratar om feng shui, kroppsformer, inredning och mode. Grymma tips som får oss att vilja göra om hemma och uppgradera garderoben.

Länk: http://stilsnack.libsyn.com/

Av: Jenny Fagerlund