Det är så de fungerar, de traditionella dejtingsajterna på nätet, visar en ny undersökning. De kvinnor som seriöst är ute efter att träffa en engagerad, intelligent och seriös man på nätet, bör tänka på vilken dejtingsajt de använder.

Just nu har dejtingsajten se.eliteDaters.com sammanställt en enkät på sin hemsida om krav och önskemål gällande medlemmarna av det motsatta könet.

Av de knappt 1400 personer som svarat på enkäten är nästan 800 kvinnor. Och deras svar är entydiga och domen hård: de anser att de flesta dejtingsajterna har blivit överbefolkade ytliga samlingsplatser för desperata och ensamma män – som varken kan skriva eller föra sig!

Det är framför allt de välutbildade singelkvinnorna, ofta med akademisk examen, som saknar de intelligenta, smarta, verbala männen där ute på nätet. Enkäten visade att 87 % av kvinnorna helt enkelt struntar i att svara på förfrågningar som innehåller upprepade stavfel och negligerar män som inte lägger ner tid och engagemang på sin profil.

Marie Hagberg är författare och dejtingkonsult och hon är inte alls förvånad över undersökningens resultat.
­­– Medan kvinnor lägger tid och energi på att presentera sig med en trevlig bild och en välskriven text, verkar män inte bry sig nämnvärt om de stavar fel eller har ett tråkigt körkortsfoto på sin profil, säger hon och råder manliga nätdejtare att skärpa sig rejält och använda huvudet.

Jämfört med många andra dejtingsajter ställer man på elitDaters större krav på männen som söker medlemskap. Här krävs minst en avslutat eller pågående högskoleutbildning. Trots det sållas inte mindre än en tredjedel av alla medlemssökande män bort på grund av ett allt för klichéfyllt innehåll, stavfel och bristfällig bildteknik.

– Skälet, säger Nigel Rasmussen, vd på eliteDaters Nordic, är att vi står för kvinnorna på nätet och vi vill inte slösa bort dessa kvinnornas dyrbara tid!

Eva Rusz, som bland annat är relationsexpert, tycker att det här är ett bra sätt att på ett seriöst sätt matcha partners. Modern parforskning visar nämligen att det gamla ordspråket håller – lika barn leka bäst!