Någon på redaktionen undrade om hon var den enda som curlade sin 19-åring. Det var inte särskilt många sekunder som gick innan vi var ett antal som tittade under lugg och erkände.

Men kallas det verkligen curling? Jodå. Det går inte att komma undan. Vi curlar våra tonåringar. Men inte på ett sådant sätt som man kanske curlar en 5-åring. Det här är på en mycket … lägre nivå. Det här kan inte vara någonting annat än dum-curling.

Jag provade teorin på några väninnor och den håller. En väninna berättade att om mjölkpaketet i kylen inte är öppnat och sonen inte kommit ner för att äta frukost än så öppnar hon paketet innan hon går till jobbet. En annan mamma berättar om hur hon stressat in på BikBok för att fotografera kläder som 19-åriga dottern hemma bad henne kolla upp nu, bums, det var bråttom. Den mamman fotograferade, skickade mms, stod kvar och väntade, fotograferade lite till, skickade tillbaka, väntade på order, torkade pannan, längtade hem och insåg plötsligt att hon där och då höll på med avancerad curling av sin myndiga dotter.

Själv är jag en smyg-curlare på hyfsat hög (jag menar låg …) nivå:

  • Jag tömmer diskmaskinen bara för att flickorna ska slippa.
  • Jag skickar sms om att det är kallt idag och påminner om vantar.
  • Ska jag vara bortrest längre period gör jag matlådor och skriver utanpå vad det är och hur många portioner som finns i.

Är det verkligen så att vi inte lärt oss mer? Kämpar vi för att hålla fast vid de barn som räknar dagarna innan de ska lämna hemmet? Är vi verkligen så dum-desperata eller är vi helt enkelt bara … omtänksamma?

Curlar du dina stora barn? Och står du där senare och upplyser din tonåring om att du minsann har gjort det och det och det och är det så, i värsta fall, att vi förvandlas till martyrer?

Är du en smyg-curlare? Vet du varför du och många andra curlar sina tonåringar? Är det omtänksamhet eller någonting annat?

Skriv ett mail till oss. Vi sammanställer alla smyg-curlingar, utan att namnge någon förstås. Bästa curlingbidraget får ett litet paket på posten. Senast den 29 november vill vi ha ditt bidrag!