Alltfler går till medier och hetast av dem alla tycks mediet Benny Rosenqvist vara. Men varför vallfärdar alla kvinnor just till honom? Är man en sökare som själv jobbat hårt för att få ordning på sin egen inre sårighet så blir man inte bara en helare människa till slut, menar Benny. Man blir också bättre som medium. Här berättar han om sin inre livsresa.

Det är många människor som kommer och går till det vita sekelskifteshuset nära havet i Limhamn, Malmö. Om man stod där en stund och iakttog dem skulle man upptäcka att de ofta går in i en sinnesstämning och kommer ut i en annan. Ibland strålande, ibland med tårar på kinden. Man skulle också se att vissa blir insläppta genom de stora, svarta järngrindarna, medan andra av den mjukaste röst får höra att hur kaosigt livet än är så går det inte att få komma in. Tyvärr. För mannen i det stora vita huset, räddaren de söker tröst och mening hos, har ingen möjlighet att ta emot.

Om man inte visste bättre skulle man undra vad som försiggick därinne.

– På ett ställe där jag bodde för många år sedan misstänkte grannarna bordellverksamhet, skrattar Benny Rosenqvist.

Och visst håller han på med mystiska saker. För här bor ett av landets främsta medium, känd inte minst för sina böcker som ”Ljusfolket”, ”Överlevaren” och senaste ”Guiderna”.

Det var i en nära döden-upplevelse han först kom i kontakt med det andliga. Han var sju år när han sprang ut i gatan för att hämta en boll – och en bil körde på honom i full kraft, han flög upp i luften och hamnade i koma. Han färdades genom en lång, ljus tunnel och i slutet av den stod hans morfar och tog emot honom med öppna armar. Bredvid honom stod en främling – Bennys guide.

– Morfar sa att han var kärlek och ville mig väl. Jag var lugn och lycklig och ville inte tillbaka, men de puttade tillbaka mig. Jag skulle till jordelivet igen.

Från och med då var livet förändrat, plötsligt kunde han se saker han inte hade sett tidigare. Ibland har han välkomnat gåvan, ibland stängt av, men gåvan fanns där och han har hjälpt människor, framför allt kvinnor, sedan han var 15. Alltid vid sidan av sitt frisöryrke. Och visst brukar det vara lite terapi att gå till frisören, men Benny blev känd som frisören extra allt.

– Mina kolleger skojade och sa att jag erbjöd både klippning och snabba graviditetstest – för jag kände av om någon var gravid.

Hela artikeln hittar du i Tara nr 1 2015.