5 steg för att stärka din relation

Har ni hängt ihop länge, du och fin partner? Känner varandra innan och utan? Har det till och med blivit lite ... småtråkigt? Dags att ta med relationen på kärleksgym. Här är 5 tips på hur ni stärker relationen.

Du och din partner har utmaningar framför er – för att hitta tillbaka, för att växa tillsammans och lyfta kärleken. Men att ta tag i relationen kan kännas oöverstigligt. Då är det skönt att ta det steg för steg. Så här kan ni börja (förutsatt att ni kan kommunicera med varandra, förstås):

  1. Visa att du ser din partner. Du måste inte lösa problemen, huvudsaken är att du genom ord, beröring eller blickar ser hur han eller hon mår.
  2. Visa att ni bryr er om varandra. Att din partner känner att du bryr dig om vad han eller hon gör, hur han eller hon mår eller tänker ger en känsla av samhörighet.
  3. Titta på varandra. Varje dag. Det blir lätt att man slänger några ord i förbifarten, bakom tidningen, när man står med ryggen mot och lagar middag, när man knyter skorna. Stanna upp ibland, varje dag och titta på varandra.
  4. Gör något tillsammans. Det kan innebära att ni måste prioritera bort något annat. Bra. Genom att tydligt visa att ni prioriterar varandra ger ni ert förhållande tyngd.
  5. Även om det inte är kris i ert förhållande kan ni vinna mycket på att gå en kurs eller lyssna på något seminarium om relationsbygge. Ni kommer att få en del aha-upplevelser som stärker ert förhållande. Har ni jobbiga erfarenheter och upplever att ni är i en kris, tveka inte att söka familjerådgivning eller parterapi.

Av: Anna-Maria Stawreberg Foto: Pixabay