Kickstarta våren med Ulrika! – Ny kurs för dig som vill gå ner i vikt

Jo, ännu finns det tid att komma i form till sommaren! Kanske har du några retfulla kilon som gör att favoritkläderna stramar väl mycket? Eller också vill du komma igång med lite nya må bra-vanor? Ulrika Davidsson har tagit fram ett 2 veckors program med 800 kalorier - en riktig kickstart!

Det finns så många anledningar att se över matvanorna. Kanske önskar du färre kilon på vågen eller bara vill låta kroppen vila lite och återställa balansen.

Oavsett vilket får du i Tara nummer 6/2018 två veckor med min menyplan, med hälsosam mat utan krångel. Det är en lagom lång tid för att lyckas följa planen och samtidigt minska 4–5 kilo.

Just 800 kalorier om dagen under en period har visat sig vara bra både för att komma igång med en viktminskning och samtidigt få ett jämnt blodsocker. På så sätt får du också en mer balanserad kropp och ett bättre humör. Det kan låta tufft, men de som har provat intygar att man faktiskt äter sig hyggligt mätt och glad under denna lågkaloriperiod.

MISSA INTE: Vill du också få en kickstart? Missa inte nästa kurs med Ulrika Davidsson. Här anmäler du dig!

Till din hjälp får du mina bästa lättlagade recept som smakar gott, mättar bra och har lite kolhydrater. Det ska vara enkelt att följa menyplanen och lättare än så här kan det inte bli – med allt från mättande vegetariska rätter och välsmakande torsk till högrevshamburgare med spännande tillbehör och mustig nötgryta.

Vill du njuta av ett glas vin eller två till helgen finns det utrymme för det eller så kan du välja att äta en lätt dessert med färska bär och lite kesella!

Se alla recept i Tara nummer 6/2018

Av: Ulrika Davidsson Foto: Ulrika Pousette

Jag förändrade mitt liv med 800 kalorier!

”Jag blir behagligt mätt”
Gull-Britt Bergström, 60, Jakobsberg:


– Jag valde 800 kalorier för jag var väldigt nyfiken och det kändes utmanande att äta så genomtänkt. Jag har försökt att banta många gånger i mitt liv utan att lyckas – men det här gav otroligt härliga resultat!

– Mitt mål är att hålla min vikt, fortsätta må så bra som jag gör nu när jag har minskat i vikt och äta goda och varierade rätter. Att äta 800 kalorier om dagen är absolut inte svårt, jag blir alltid behagligt mätt, och har ingen hungerkänsla. Däremot var det lite jobbigt i början, att sluta med socker och mellanmål och bullen till kvällskaffet … Jag fick huvudvärk och kände mig lite snurrig, men det försvann ganska fort. Nu är det en livsstil, jag orkar mycket mer än tidigare och så alla kilon som inte kommer tillbaka! Dessutom är min sambo med och även han har gått ner i vikt. Numera står vi i köket tillsammans.

Av: Annika Ortmark Lind

MISSA INTE: Vill du också få en kickstart? Missa inte nästa kurs med Ulrika Davidsson. Här anmäler du dig!