Dags att måla om? – Låt 2018 bli de varma färgernas år

Nej, vet du vad! Har vi inte tröttnat på våra vita hem nu? Låt 2018 bli de varma färgernas år.

Det är konstigt att vi i Sverige är så ­förtjusta i vitt, det är knappast en färg som gör våra hem varmare. Men någonting är på gång. Som en proteströrelse mot det minimalistiska smyger sig mer färg in på väggarna, antingen i form av tapeter eller nya spännande kulörer.

Kände du dig djärv en gång i tiden och vågade måla en fondvägg? Då är det dags att ta ett steg till. 2018 års trendspanare satsar på dova och varma nyanser, grönt är en favorit. Bärnsten och guld, men även smutsiga pasteller är heta accenter.

Är du fortfarande lite nervös? Ett tips är att börja att måla om i hallen – den är ett begränsat utrymme samtidigt som ny färg ger stor effekt. Fortsätt sedan med sovrummet, där kan du gärna ta ut svängarna lite extra och skapa en lyxig skön känsla med en varm färg på väggen.

Vem vet, kanske nästa steg blir hela vardagsrummet i den där vackra duvblå nyansen? Det är ju faktiskt inte särskilt farligt att använda en pensel, det går ju alltid att måla om!


Grönt och rosa – vilken fin kombination. Det gröna samlar rummet och det rosa skapar rymd. Väggen är målad i nr 1 ”Verdure” och nr 2 ”Vanity”, ur tidningen Sköna hems ­samarbete med Caparol.


Inte något vitt så långt ögat kan nå… Färg kan skapa en ombonad och spännande känsla. Kulören är nr 9 ”Mellow”, ur tidningen Sköna hems sam­arbete med Caparol.


Vi gillar fortfarande retrofärgerna. Turkost på vägarna ger en skön 50-talskänsla i köket. Kulören heter ”Retro 780”, Beckers.


Sovrummet är perfekt att färgsätta. Här kommer du att sova gott! Vägg, sängbord och tak är målade i kulören ”Old Rose Panel” och listerna
i ”Strand Styling”, Alcro.


Den bortglömda tvättstugan förtjänar lite uppmärksamhet, eller hur! Med rosa väggar blir det betydligt roligare att vara där. Väggen ­målad i ”Balett 672” och de grågröna skåpen i ”Retro 780”, Beckers.


Vackert och rofyllt med blått på väggarna, nr 7 ”Peace”, Sköna hem och Caparol.

Av: Anna Liljeberg Foto: Martin Cederblad