Tiden runt lucia är fylld av starka, djupa känslor, passion och stark fantasi. Låt dessa försköna din tillvaro; pyssla, sjung, måla och var kreativ! Perioden bjuder även på nya tankar och idéer, det kan bli aha-upplevelser och genombrott. 

Månadens stjärntecken
Stenbocken 22/12–19/1

Nu är det Stenbockens tid så det är dags att se över allt som du uppnått under detta år och att sätta nya mål för kommande år. Du har förändrats mycket under några år, så tänk efter vem du är nu och vad du vill nu, för det kan ha förändrats. Det är Stenbockens år 2020 så sikta högt och förverkliga dina drömmar!

Väduren 21/3–19/4

Detta är din bästa arbetstid på året och det är en bra tid att sätta nya, spännande mål! Du känner dig driven och kreativ och du siktar högt! Lita till din kreativitet, den kan ge dig nya möjligheter. Du tänker i nya banor och frihet är ditt ledord
inför framtiden. Du umgås med nära och kära och relationerna blomstrar!

Oxen 20/4–21/5

Oxarna är verkligen det tecken som genomgått störst förändringar under sista året. Du kan ha kommit på helt andra tankar och kan känna en längtan efter att byta inriktning och skapa större frihet. Du kan också vilja flytta till ett annat land
och starta ett helt annat liv. Det är en spännande tid för dig. Sätt nya mål!

Tvillingarna 22/5–20/6

Denna tid längtar du efter att bli ditt bästa jag. Njut av julens helger men kör gärna en detox emellan så du återfår din energi. Under denna tid kan du även vilja nå djupare inom dig själv, för att lära känna dig själv bättre och möta dig själv på ett mer känslomässigt plan. Mindfulness och meditation är bra sätt att lyssna till ditt inre.

Kräftan 21/6–22/7

Kärleksfulla du lägger all kraft på dina nära och kära. Att samlas hemma hos dig är helt underbart! Familj och vänner är i fokus för dig och kärleksrelationer blomstrar. Du är populär och attraktiv och lyser verkligen upp vintermörkret! Söker du kärleken så är detta en tid fylld av möjligheter.

Lejonet 23/7–22/8

Du stressar ända in i julhelgen med allt du vill hinna klart med innan du kan vara ledig. Lita till din kreativa kraft och försök hålla humöret på topp. Hitta strukturen så du att kan jobba undan. Du kan få fina möjligheter under denna tid. Var rädd
om hälsan och skapa möjlighet till att röra på dig och för avkoppling.

Jungfrun 23/8–23/9

Du njuter av alla helger, tillställningar och vänskap. Du roar dig och kan verkligen koppla bort alla plikter. Du är attraktiv och har glimten i ögat, söker du kärleken är det nu den kan slå till! Du är även kreativ och en mästare på att få till nya fina
idéer till kommande projekt. Livet känns som en lek, så njut!

Vågen 24/9–22/10

Det är en fin och känslosam tid för dig. Du vill vara hemma och gärna omge dig med din familj och dina släktingar. Traditioner känns viktigt för dig och du försöker ena och medla i familjen så att alla kan vara tillsammans. Du är sentimental och vill ha dina traditioner, julpynta gärna med arvegods.

Skorpionen 23/10–21/11

Ingen kan fördjupa sig i ämnen som du! Djupa ämnen intresserar dig och du älskar att lära dig. Du söker i djupet efter sanningen, inom vilket ämne det än är. Nu kan du även söka nya vägar att nå ut med din kunskap, till exempel att lära dig mer om marknadsföring via internet. Du kan även hitta nya intressanta ämnen.

Skytten 22/11–21/12

Du är fylld av idéer och din entreprenörsanda är på topp! Du kan även nås av idéer och att andra vill samarbeta med dig. Du längtar efter att få lära dig nya saker, ekonomin blomstrar och pengar strömmar lätt till dig på olika sätt under denna tid, så ta chansen! Kom dock ihåg att tänka långsiktigt!

Vattumannen 20/1–18/2

Du längtar efter att dra ner på tempot, dra dig undan från den intensiva vardagen och få mer tid för dig själv. När du får tänka dina egna tankar och ta hand om dig på ett känslomässigt plan hinner du smälta allt som hänt under året som gått och lyssna till ditt inre. Ta hand om din hälsa, du är i en läkande tid nu.

Fiskarna 19/2–20/3

Du är tjänstvillig som alltid och du kan engagera dig i något hjälparbete. Det ger dig mycket att få hjälpa till och du kan komma i kontakt med nya människor, i Sverige eller utomlands, där ni tillsammans engagerar er för att hjälpa andra. Det ger dig mycket på ett inre plan att få bidra, även om det är på distans.

Av: Helena-Magdalena Ivekrans, Taras astrolog och håller kurser om personlig och själslig utveckling. Läs mer på Helena-magdalena.com