Spara jämställt i aktier? Japp. Det är både smart och lönsamt. Framtidsfeministen Sandra Bourbon brinner för att öka kvinnors ekonomiska självförtroende.

oka_livslon_2_42019
Hon har gått en av de tuffaste högskoleutbildningarna, teknisk fysik på KTH i Stockholm, och redan där väcktes kanske ett frö till Sandra Bourbons framtida engagemang.

Bara tio procent i hennes klass var kvinnor, och efter några år i arbetslivet insåg Sandra att det inte alls var en jämställd värld hon klev in i.

– Du har helt enkelt inte samma möjlighet som kvinna, säger hon.

När hon forskade vidare staplades snart fakta på varandra, som att kvinnliga akademiker har 1,8 miljoner lägre livslön, att bara åtta procent av börs-VD-arna är kvinnor och – trots alla kvoteringsdiskussioner – har bara 47 av 329 bolag på svenska börsen jämställda ledningsgrupper.

Sandra Bourbon är med i Charlie Söderbergs och Mathias Anderssons podd Ekonomi på riktigt (lyssna på hela intervjun där) och deras argument om att en förändring i samhället redan är på gång, faller snabbt.

– Ni kanske inte tänker på det, men som vita män har ni ett försprång redan från födseln, säger Sandra.

Att kvinnor dominerar på högskoleutbildningarna eller att flickor generellt är bättre i skolan, räcker inte heller för att låta frågan vila.

– Nej, det är gruppen med makt som måste driva en förändring. I dag bedöms vi inte efter samma regler. En manlig chef upplevs som bestämd, en kvinna som agerar likadant är ”bossig”. Vi måste vara medvetna om sådana här fördomar för att förändra.

Men även kvinnor dömer andra kvinnor, flikar Charlie Söderberg in.

– Absolut, både kvinnor och män dömer kvinnor hårdare. Fortfarande tänker vi att en typisk läkare är en man till exempel, och omedvetet litar vi inte lika mycket på kvinnor i vissa positioner, säger Sandra.

Poängen med allt jämställdhetsarbete är att det är lönsamt. Det är bra för Sverige med mångfald, både när det gäller kön och etnicitet.

– Det har gjorts en stor global undersökning av 22 000 bolag. De företag som hade minst 30 procent kvinnor i ledningsgruppen hade 6 procent högre lönsamhet, säger Sandra Bourbon och fortsätter:

– Jämställda bolag är dessutom mer innovativa, har lägre personalomsättning, högre medarbetarengagemang, och använder tillgänglig talang bättre.

Som lekman kan man då tycka att saken är enkel – jämställdhet lika med lönsamhet. Men för det ska slå igenom, måste några – män – ge upp sin makt. Och då blir det genast svårare.

– Män känner män och väljer de som är lika … Det är mycket jobbigare med mångfald.

Det räcker inte heller att ha en kvinna i en styrelse.

– Nej, det är oerhört tufft att vara första kvinnan. Då får hon stå till svars för alla kvinnor i hela världen … Minst tre av tio behövs för att få en förändring.

Dags för kvotering alltså?
– Njae, jag vet inte riktigt, säger Sandra. Helst vill jag att man ska väljas in på enbart meriter. Men det gäller att inte välja den första bästa, utan leta vidare.

Utvecklingen går ändå framåt, menar Sandra. Fler och fler företag jobbar med jämställdhet, och det viktiga är att inte bara styrelserna blir jämställda, utan även ledningsgrupperna. Och eftersom det inte finns något bra system att mäta jämställdheten har Sandra byggt en mjukvara som samlar in sådan data automatisk.

– Det är jag och två män, skrattar hon. Men nu letar vi efter en kvinna till!

Som en följd av att Sandra tror stenhårt på att jämställdhet ger lönsamhet, startade hon för fyra år sedan en aktieportfölj som bara investerar i jämställda bolag som heter just framtidsfeministen Och den portföljen har utklassat börsen och har stigit med 64 procent sedan starten.

– Jag vill verkligen få fler kvinnor att investera i aktier, säger Sandra. I dag sparar vi helst på banken, medan män satsar på aktier. Vad det beror på vet jag inte, men jag tror att kvinnor tycker att de inte kan, inte har tid, att det verkar krångligt …

Därför är Sandra glad över att det har dykt upp många forum och Facebookgrupper där kvinnor kan peppa varandra. Där de vågar ställa frågor, utan att verka dumma.

– Ofta får vi kvinnor höra att vi måste tuffa till oss och våga ta mer risker. Men jag hävdar att det inte är kvinnorna det är fel på, det är finansbranschen, säger Sandra.

Men varför ska kvinnor investera i aktier, är det inte bättre att ha ett tryggt sparande på banken?
–Det enklaste sättet att påverka sin livslön är att starta ett månadssparande för en guldkant på pensionen. För att få avkastning på pengarna behöver man ta risk. En billig aktiefond som följer Stockholmsbörsen är en bra start. Att månadsspara 2 000 kronor i 25 år med åtta procent i avkastning kan ge 1,9 miljoner där hela 1,3 miljoner kommer från avkastningen! Pengarna börjar jobba för dig!

Via aktier kan du också påverka företagen att satsa på till exempel hållbarhet, och forskning visar att kvinnor inte nöjer sig med maximal avkastning. I stället investerar kvinnor utifrån sina värderingar där jämställdhet, mångfald och hållbarhet är en viktig del. Återigen en winwin-situation alltså.

– Så kom igen, kvinnor, det är viktigt att vi vågar. Det är dags att öka vårt ekonomiska självförtroende!


Så kommer du igång att spara!

Sandras tre steg för att starta ett långsiktigt månadssparande.

  1. Öppna ett investeringssparkonto hos nätmäklare som har billiga avgifter, till exempel Avanza eller Nordnet.
  2. Välj en fond med mer än 85 procent aktier i med låg avgift (under 0,4 procent).
  3. Starta månadssparande – det går att spara från 100 kr/månaden.

AKTIECHATTA PÅ FACEBOOK

  • Tjejer som gillar aktier. Diskutera om aktier och börsen.
  • Economista – Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi

FONDTIPS

  • Framtidsfeministens sparbox (www.aktieinvest.se/framtidsfeministen)
  • Indecap Q30- investerar i svenska börsbolag som har en hög andel kvinnor på ledande positioner.

Av: Anna Liljeberg Foto: Marilia Bognandi