Att mannen alltid vill ha sex är den vedertagna bilden de flesta av oss lever med. Kanske är det därför det känns extra jobbigt då det visar sig att lusten och behov av sex är det omvända i förhållandet? Många kvinnor skriver på Tarasnack om hur de gör inviter, smeker, drömmer om sex, men utan respons från sin partner.

”Det verkar vara vanligt att vi tjejer lider av sextorka efter en tid med våra kära. Jag har också varit med om samma fenomen att killarna är på alerten i början för att sedan tackla av oavsett ålder,” skriver Nina.

Kände mig till slut ful som kvinna. Att inte bli bekräftad gör ont, och bekräfad blir man i sex. Man får en speciell intimitet i sex,” berättar kråkan.

Anledningen till sextorkan från mannens sida varierar säkert i varje förhållande. På Tarasnack nämns i några inlägg att det inte är bristen på sexlust som är orsaken, snarare att mannens fokus vänts från förhållandet och mot porrsurfande och köp av sex:
”Förra söndagen gjorde jag ‘det förbjudna’, jag sökte honom på nätet. På sin höjd ville jag ha det bekräftat att han inte var på dejtingsajter. Till min stora chock insåg jag att han är en sexköpare. En korkad sådan, då han använde samma alias, som på dejtingsajten, där vi träffades. Jag insåg att hans enda orsak att hålla ihop med mig (han är en mkt omtänksam, trevlig, snäll partner) var att det utåt sett i det sociala sammanhang skulle se bra ut med ‘mig vid hans sida’.” avslöjar Maddis.

Att mannen söker sex på annat håll är såklart ingen generell förklaring. Nina önskar att någon kille vill se dessa nödrop och svara på frågan: Varför det blir så här utan synbar andledning? Nina spekulerar i om ett skäl kan vara stress eller om andra problem ligger bakom? Kråkan tror inte att mannen kommer att ändra på sig och ger rådet: Vill du leva utan sex? Om inte – bryt.

Tove har erfarenhet av dålig sex, men hittade tillbaka genom rollspel och sexleksaker. Sakerna och spelen är numer övergivna till förmån för ”vanlig” sex, men väckte lusten som nu är tillbaka.

Har du erfarenhet av att din partner inte vill ha sex? Eller är du man och kan förklara fenomenet?

Diskutera och kommentera! Välkommen in till Tarasnack!