I varje nummer av Tara recenserar Kerstin Särneö nya böcker. Den här gången har hon läst Klockmakarens dotter, Hjortron och hjärtan samt Skamvrån.

Klockmakarens dotter av Kate Morton

boktips_klockmakarensdotter

Tarabetyg: 4 av 5

Perfekt mix av historia, kärlek och spänning. Men som läsare bör du dels tro på vålnader, dels ha tålamod när intrigen känns alldeles för rörig och persongalleriet stort och spretigt. Den australienska succéförfattaren Kate Mortons nya roman är nämligen absolut mödan värd. Alla byggstenar och lösa trådar blir så småningom till ett härligt och stabilt romanbygge att förlora sig i.

Bäst: Den myllrande intrigen.

För dig som … är historieintresserad.

(Forum)

Hjortron och hjärtan av Eva Swedenmark & Annica Wennström

boktips_Hjortronochhjartan

Tarabetyg: 3 av 5

Efter tio års uppehåll kommer nu femte delen om familjen kring restaurangen La Stella i Östersund. Det är ett kärt återseende. Som vanligt lyckas författarna blanda sockersött mys med tuggmotstånd i form av åldersnoja, kärlekslängtan och otrohet. Familjehemligheterna darrar under ytan, men man kan lugnt luta sig tillbaka i trygg förvissning om att allt ordnar sig tillslut.

Bäst: De fantastiska recepten.

För dig som … saknat familjen kring La Stella.

(Lind & Co)

Skamvrån av Sofie Sarenbrandt

boktips_skamvran

Tarabetyg: 3 av 5

Riktigt, rasande ruggig. Sjunde delen om polisen Emma Sköld är minst lika spännande som de tidigare. Boken är tillägnad Sofie Sarenbrandts kusin som som tog livet av sig och temat självmord berör. Liksom beskrivningarna av tonåringars utsatthet på sociala medier. Språket är tajt, drivet framåt starkt, men en dramaturgisk vändning mot slutet får tyvärr intrigen att mer likna ett luftslott.

Bäst: Gestaltningen av mor-dotter-relationen.

För dig som … gillar riktiga nagelbitare.

(Bookmark)

Av: Kerstin Särneö