I varje nummer av Tara recenserar Kerstin Särneö nya böcker. Den här gången har hon läst Ett högre syfte, Jätten från kyrkefalla samt Drömlistan.

Ett högre syfte av Malin Thunberg

etthogresyfte_1906

Tarabetyg: 4 av 5

Debutant som sticker in deckarkniven där det gör som allra ondast på läsaren. Hur skulle jag själv bete mig om en vän blev fängslad som terrorist? Hur viktig är min egen bekvämlighet? Första delen om europeiska myndigheten Eurojust i Haag, som arbetar med gränsöverskridande brottslighet. Något stel start, men sedan flyter sidorna iväg. Flera olösta trådar lovar gott för framtiden.

Bäst: Att det kommer fler böcker om Ester Edh och Fabia Moretti.

För dig som… vill ha spänning med substans.

(Piratförlaget)

Jätten från Kyrkefalla av Margareta Lindholm

jatten_kyrkefalla_19061

Tarabetyg: 4 av 5

Margareta Lindholm är en favorit som aldrig nått de stora läsarskarorna. Synd om alla dem som missat henne. Ännu en gång har hon skrivit en stilla och omtumlande roman o utanförskap och längtan. Det mesta sker under ytan, bakom orden, i alla ickehändelser. Skimrande, som en droppe dagg på ett rosenblad, berättas om två cirkusartister som försöker hitta tillhörighet i Tibro, Västergötland.

Bäst: Det vackra språket.

För dig som… tar dig tid att läsa långsamt.

(Vulkan)

Drömlistan av Julien Sandrel

dromlistan_1906

Tarabetyg: 3 av 5

Det finns alltid hopp. 39-åriga mamman Thelma har en månad på sig att försöka väcka sin tolvårige son ur hans koma. Sedan drar läkarna ut sladdarna. Hennes modus operandi blir att uppfylla sonens alla drömmar. En del scener är lite tramsiga och väldigt franska. Men ändå en söt detalj för mjukisnjutning när livet är tufft och du redan sett alla Sandra Bullocks filmer minst fem gånger.

Bäst: Kärleken mellan mor och son.

För dig som… älskar romantiska komedier.

(Forum)

Av: Kerstin Särneö