Bokrecension: Bettys resa, Varm mjölk, På en ny nivå

I varje nummer av Tara recenserar Kerstin Särneö nya böcker. Den här gången har hon läst Bettys resa, På en ny nivå samt Varm mjölk.

På en ny nivå av Carin Hjulström

paennyniva_carinhjulstrom

Tarabetyg: 4 av 5

Farsartat med thrillerkänsla som gör mig lätt andfådd. Det går undan när Frida Fors, 48, satsar på kärleken i Paris, kommer hem med svansen mellan benen och sedan blir ansvarig för presscentret på EU-toppmöte i Göteborg.

Carin Hjulström skriver som vanligt med gott humör och timing för slapsticks. Det ursäktar den något speedade intrigen med hemska ryssar och en odräglig president Trump.

Bäst: Det frejdiga humöret.

För dig som… vill bli peppad.

(Forum)

Bettys resa av Marie-Louise Marc

Bettysresa_web

Tarabetyg: 3 av 5

Det finns en bedårande uppriktighet i alla tre böckerna om Betty Svan. Viktiga frågor som oro för vuxna barn, gnisslande kärleksrelation, att pengarna inte räcker och arbetslöshet, hanteras rappt och med lätt hand.

Men mitt i bubblet och allt må bra, finns korn av stark smärta, övergivenhet och längtan. Mest är det en powerkick att sluta gnälla och i stället kliva fram och visa framfötterna.

Bäst: Blandningen av allvar och mys.

För dig som… vill ha feelgood om kvinnor 40+.

(Printz Publishing)

Varm mjölk av Deborah Levy

varmmjolk_boktips

Tarabetyg: 3 av 5

Avskalad och nästan surrealistisk engelsk roman om bindningen mor-dotter som nominerades till Booker-priset 2016.

25-åriga Sofia reser med sin sjuka mor till Spanien. Drömskt och symbolmättat gestaltar författaren personerna, deras handlingsförlamning, ofrihet och längtan.

Inget för dig som söker en episk, rak handling. Men här finns bilder som bränner sig fast som stinget från en brännmanet.

Bäst: Allt som finns under ytan.

För dig som… gillar det utmanande.

(Norstedts)

Av: Kerstin Särneö