I varje nummer av Tara recenserar Kerstin Särneö nya böcker. Den här gången har hon läst Bara du, Det hemliga rummet och Mellan himmel och hav.

Bara du av Ninni Schulman

Tarabetyg: 4 av 5

Rasande ruggigt bra. Berättarrösten är omväxlande Påls och Iris, ett kärlekspar som träffats på gatan. Ninni Schulmans fristående roman är till en början som en lycklig saga, men något blir efterhand skevt. Spänningen byggs långsamt upp, jag vräker girigt i mig sida efter sida i boken för att få veta vad som egentligen händer. Vem är det som är sjuk och vilken verklighet är den sanna?

Bäst: Skickliga perspektivbyten

För dig som … gillar nagelbitande spänning.

(Forum)

Det hemliga rummet av Eva Swedenmark & Annica Wennström

Tarabetyg: 3 av 5

Fyra kvinnormöts i en stuga i norrländska skogarna utan att känna varandra annat än via nätet. Alla bär på sina hemligheter, skogen ruvar mörk och någon okänd tassar i huset. Det blir aldrig riktigt läskigt, mer av relationssmärta och längtan. Romanen hackar lite här och där, men blir till sist riktigt vackert om att kunna ändra på historien och avsluta gamla släktfejder.

Bäst: De starka kvinnorna.

För dig som… vill peppas att våga bryta gamla mönster.

(Lind & Co)

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson

Tarabetyg: 3 av 5

På gott och ont märks tydligt att det ska bli tre böcker i serien om Pensionat Pomona.  Jag längtar att få veta mer om, och få större förståelse för, personernas agerande. Temat om mammor som på olika sätt svikit och försvunnit hanteras med lätt hand och drivet språk. Ingen är enbart god eller ond och det är skönt med mänskliga tillkortakommanden som skildras så kärleksfullt.

Bäst: Att det kommer fler delar.

För dig som … längtar till Kivik och Österlen

(Forum)

Av: Kerstin Särneö