Vårrullar

?Det är inte svårt att göra rullarna men det krävs ändå lite pyssel med rullning och fritering.

4 portioner

Du behover
1 vitloksklyfta
1 rod chili
1 stor morot
2 msk rapsolja
1 msk farsk riven ingefara
150 g flaskfars
150 g notfars
2 tsk fisksas
2 msk hackad farsk thaibasilika
salt och vitpeppar
12–16 rispapper
2 dl solrosolja till fritering
Tillbehor: soja och sweet chilisas

Gor sa har
1.?Skala vitloken, hacka chili och vitlok fint. Skala och riv moroten. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lagg i chili, vitlok, morot och ingefara. Bryn nagon minut och tillsatt flask- och notfars. Blanda val och bryn i ca 5 min.
2.?Hall pa fisksas och blanda ner thaibasilika. Smaka av med salt och peppar.
3.?Blotlagg risbladen i 1 min – ett i taget – och lagg pa en skarbrada. Lagg 2 msk fyllning pa varje blad och rulla ihop till en rulle. Hetta upp en wok med solrosolja och fritera rullarna nagra minuter.
4.?Servera varrullarna med soja blandad med sesamfron och hackad graslok samt en liten skal sweet chilisas.