Laxburgare

Se till att du får en liten burgare över – perfekt som matsäck.

4 portioner

Du behover
500 g laxfile
100 g skalade farska rakor
1 agg
1/2 dl hackad graslok
saften av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
smor
8 msk philadelphiaost
4 hamburgerbrod, garna av fullkorn
2 avokador
2 tomater
artskott

Gor sa har
1.Lagg laxfile och rakor i en matberedare och mixa till en fars. Lagg farsen i en bunke och tillsatt agg, graslok, pressad citron, salt och peppar.
2.Forma farsen till fyra burgare och stek dem i smor pa medeltemperatur cirka 5 min per sida.
3.Bred ett lager philadelphiaost pa varje hamburgerbrod. Dela och skala avokadorna. Skiva avokado och tomat och fordela pa osten. Lagg laxburgarna i broden och toppa med nagra artskott.