Kanelköttbullar med fruktig bulgursallad

Det blir gott med riktigt kanelsmakande köttbulllar till den apelsinfriska bulguren. Mums!

Du behover
4 portioner
1 apelsin
500 g blandfars alt notfars
1 agg
1 dl gradde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk torkad timjan
1 msk mald kanel
2 1/2 dl finhackad schalottenlok
2 msk smor

Bulgursallad:
3 dl bulgur
1 rod chilifrukt
2 krm malen kanel
1 msk olja
1 apelsin
1 pase flagad rostad mandel
(50 g)
1 dl russin, garna sultanrussin
1/2 dl strimlad bladpersilja

Gor sa har
1.Riv skalet pa apelsinen fint och lagg i en skal. Pressa apelsinen och hall saften i skalen. Tillsatt alla ovriga ingredienser till kottbullssmeten och blanda ordentligt.
2.Forma smeten till sma kottbullar. Hetta upp en stekpanna med smor och bryn bullarna runt om i 7–8 min.
3.Koka bulguren enligt anvisning pa forpackningen.
4.Karna ur och strimla chilifrukten, fras den latt tillsammans med kanel i olja och blanda ner det i den kokta bulguren. Skala och skar apelsinen i bitar. Stro apelsinbitar, mandel, russin och persilja over bulguren.
5.Servera bulgursalladen med kottbullarna.