Fisk i currysås

Halvtrista köttbullar blir som nya med kanelkrydda, bulgur och saftiga apelsiner. Och blomkålssalladen har fortfarande härligt tugg när du tar ut den ur ugnen. Här får du fyra vardagsgoda rätter och en lyxig för fredags-myset. 

Vill du ha grytan lite mer mattande kan du servera den med ett gott surdegsbrod.

Du behover
4 portioner
1 gul lok
2 vitloksklyftor
1 apple
6 potatisar, fast sort
1 msk smor
1 msk curry
2 honsbuljongtarningar
2 dl vatten
1 burk kokosmjolk, 400 ml
salt och vitpeppar
1 dl roda linser
2 morotter
600 g koljafile
1 nave farska sockerarter
Garnering: ? dl hackad farsk graslok

Gor sa har
1.Skala och hacka lok och vitlok fint. Skar applet i tarningar. Skala potatisen och skar i mindre bitar.
2.Hetta upp en kastrull med smor och bryn lok och vitlok. Tillsatt apple, potatis och curry. Bryn i nagon minut. Smula ner honsbuljongtarningarna och hall pa vatten och kokosmjolk. Lat koka i 7 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsatt linserna och koka i ytter-ligare 5 min.
3.Skala och skiva moroten. Skar fisken i mindre bitar. Lagg i morotter, fisk och sockerarter i grytan och lat koka i 2–3 min eller tills fisken ar genomkokt. Stro over graslok fore servering.