Behöver du också få inspiration till ett mer hälsosamt liv? Kanske vill du komma igång med din träning? Lära dig mer om återhämtning och mental träning? Här ger Simon Sköld sina bästa tips för att komma igång med sin träning.

Simon Sköld – så kommer du igång med träningen

Vilka positiva effekter ger regelbunden träning för kropp och hälsa?
– Du får en ökad utsöndring av endorfiner, du blir piggare, får ett hjärta som jobbar bättre, bränner mer fett och har en kropp som kommer klara större påfrestningar än om du inte gjorde det är bara några av de fördelar träning ger dig.

Hur mycket (eller lite..) behöver man egentligen träna för att det ska ge resultat?
– Min åsikt är att man behöver träna 2-3 gånger i veckan, minst 20 minuter åt gången för att få några resultat. Träning är som de flesta andra saker vi gör, desto mer vi gör, desto mer får vi tillbaka!

Vilka är dina bästa tips för att hitta rutiner kring träning?
– Hitta något som är kul och se till att träningen bli av. Den bästa träningen kommer alltid bli den som faktiskt blir av. Se till att skaffa rutiner så att den blir gjort och att det är enkelt att genomföra den.

Vilken är din favoritövning från din bok (Träning för latmaskar)?
– Jag personligen älskar draken, tycker den är en grym utmaning och den går att göra både enklare och svårare.

Simon Skölds 5 snabba knep för att komma igång med träningen

  1. Bestäm dig för hur mycket du ska träna, tid är en avgörande faktor, alla kan inte träna nästan varje dag i veckan.
  2. Bestäm dig för när du ska träna i den mån det går, skriv ner det i kalendern eller ha det som påminnelse på telefonen.
  3. Våga vara stolt över att du tränar oavsett mängden, det viktigaste är att den blir av. När du kommit igång och känner att du har flytt i träningen kan du tänka på hur mycket du tränar och om du kan träna smartare, men just nu handlar det bara om att komma igång.
  4. Prova något nytt, kanske finns det en träningsform som kan bli din nya passion i livet, jag lovar att du inte provat allt som finns.
  5. Våga tala om för en kompis eller partner att du ska börja träna och be om pepp, kanske kan ni träna en del tillsammans.