Nytt år och nya utmaningar. Vad som kommer att hända exakt 2019 är naturligtvis omöjligt att säga, men det går att få lite ledtrådar. Tara bad astrologen om hjälp att tyda stjärnorna.

Stenbockens tecken präglar året

Ordning, reda, struktur och hållbarhet kommer vara viktigt nästa år. Vi blir noggranna och blir bättre på att göra en sak i taget. Hur kan vi veta det?
– Under 2019-2020 har vi mycket av jordelementets energi, förklarar Taras astrolog Helena-Magdalena Ivekrans.

– Saturnus som styr Stenbocken är hemma i sitt eget tecken, där även Pluto befinner sig. Neptunus som styr Fiskarna är också hemma.

Enligt Helena-Magdalena är det därför viktigt att vara närvarande och jordad. Ta hand om din kropp, ät rätt och var fokuserad.

Men 2019 bjuder också på lite eld.

– Jupiter är hemma i sitt eget tecken Skytten till december 2019. Det blir lite uppfriskande med lite eld bland all jord och vattenenergi, det skapar positiva drömmar och visioner för oss. Vi kommer verkligen ha kraften att förverkliga dessa nu, säger Helena-Magdalena.

Rent allmänt påminner 2019 mycket om 2018, det är Stenbockens tecken som präglar året. Men eftersom Uranus går in i Oxen under 2019 och stannar där i sju år, skapas en tid av förändringar inom hur vi bor, bygger, brukar jorden och hur vi planterar. De övriga stora planeterna stannar kvar i samma tecken som 2018.

Ja, enligt astrologerna påverkar planeternas energier oss mycket mer än vi tror. Vi kan följa deras rörelse över himlavalvet och planera våra liv och skapa de bästa förutsättningarna efter det.

För Helena-Magdalena har astrologi varit ett stort intresse hela hennes vuxna liv.

– Carl Jung sade en gång att astrologin är psykologins storasyster och jag fascineras över de olika personligheterna. Jag är själv våg, med stark lejonpåverkan och jag uppskattar den stabila energi som är nu. Annars brukar jag vara mentalt rastlös och starta nya projekt. Men med all denna jordenergi så arbetar jag metodiskt och slutför det jag påbörjat.


Väduren 23/3-19/4

En lekfull energi påverkar ditt liv

Efter sju turbulenta år med oförutsedda händelser lämnar nu Uranus Väduren för gott i mars. Andas ut och förvänta dig att ditt liv kommer kännas mer stabilt framåt.

Att träna och röra på dig är viktigare för dig detta år, men även reflektion, så yoga och meditation hjälper dig att släppa taget om stress och gör att du hittar tillbaka till din kraft.

Ekonomi
Under året har du stort fokus på ditt arbetsliv och du kan komma att inse mer av vilka läxor du lärt dig.

Du kan komma att vilja förändra ditt arbete i slutet av året. De läxor du lärt dig kan få dig att vilja expandera och utveckla mer av dina ledaregenskaper

Kärlek
Under sommarmånaderna känner du dig mer fri och kreativ. En lekfull energi fyller dig och det påverkar även ditt kärleksliv positivt. Är du singel så har du störst möjlighet att träffa en älskad person i varma augusti.

Tänk på
Visa ditt eldiga ledarskap under detta år, visa vem du är och sätt ner foten och gå vidare om du inte känner att du får utrymme för dig!


Oxen 20/4-21/5

Var beredd på plötslig förändring

Nu är det jordens element som gäller under några år och då trivs du som fisken i vattnet. Struktur och organisation är ledstjärnan för oss alla och där är du proffs.

Dock är Uranus på väg in i Oxen under våren, för att stanna i sju år, så var beredd på plötsliga förändringar och var flexibel, för när en dörr stängs öppnas en annan. Förändringar leder till utveckling! Du kan längta efter att lära dig nya saker och att resa!

Ekonomi
Din ekonomi är stadig under detta år. Detta är gynnsamt för gemensamma investeringar, för finanser som du delar med andra. Under detta år kan även ett arv falla ut.

Kärlek
Under detta år söker du frihet och du längtar efter att känna att du utvecklas. Så i ditt kärleksliv är det viktigt med gemensamma mål och drömmar. Du är mer rörlig och aktiv, du vill ta dig ut och lära känna nya människor. Det är viktigt för dig att din partner delar dessa drömmar.

Tänk på
Låt livet förändras, skapa större utrymme och stora drömmar!


Tvillingarna 22/5-20/6

Grattis – det är kärlekens år

2019 är relationernas år för dig! Du förändras mycket i djupet och att möta nya människor är en del i denna utveckling. Du kan komma i kontakt med nya sidor hos dig själv och du kan upplevas som lite mer eftertänksam.

Ekonomi
Du ska vara uppmärksam på finanser du delar med andra, delägarskap, arv och liknande. Om du känner att du fastnar i låsta situationer kanske det är bättre för dig att gå vidare på egen hand eller i alla fall ändra formen för samarbeten av olika slag. Det har löst sig i slutet av året och då blomstrar dina finanser igen.

Kärlek
Grattis Tvillingarna – det är ni som har Jupiter i kärlekens hus under 2019. Alla relationer är väldigt gynnsamma. Det finns stora möjligheter att stärka eller gå in i en ny, underbar, långvarig relation! Du kommer vara omgiven av människor för din energi är så tilldragande under detta år!

Tänk på
Njut av alla underbara människor i ditt liv, du är den som strålar mest och alla vill vara med dig! Kärleken är underbar!


Kräftan 21/6-22/7

Det blir en mycket känslosam tid

Detta år kommer du i kapp dig själv. Du lägger tid på dig själv, på att reflektera och hela och läka dig själv. Du hittar din största inspiration i ensamhet, skriv, måla och skapa utifrån alla känslor som kommer upp till ytan. Tro på dig själv! Verka genom hjärtat och gå den väg som ger dig störst inre tillfredsställelse.

Ekonomi
Redan i januari kan du komma till insikt om något som rör din ekonomi, nu kan du se klart på situationen och göra de förändringar du önskar. Kanske ändras dina värderingar i vad som är värt något för dig? Din trygghet finns inom dig, inte i det du äger.

Kärlek
Under 2019 är det inom kärlekens område som du har mest att lära dig. Relationer flyter inte riktigt som det ska under detta år. Svaren har du inom dig och du kan komma fram till att du vill släppa taget om vissa relationer i ditt liv.

Tänk på
Detta blir ett känslosamt år för dig, men du är också proffs på att ta hand om dig själv på ett känslomässigt plan! Använd den inspiration som kommer till dig, skriv, måla och skapa!


Lejonet 23/7-22/8

Du är den givna stjärnan

Ditt kreativa hus får besök av lyckoplaneten Jupiter, det ökar din kreativitet men också din längtan efter att har roligt, vara social och att synas.

Du har förändrats mycket de senaste åren och under detta året lär du känna ditt nya jag. Var strukturerad och använd tiden på ett bra sätt och rör på dig, annars kan du bli överaktiv av all kreativitet!

Ekonomi
Din ekonomi ser bra ut och du kan mycket väl använda din kreativa sida till att utveckla ditt entreprenörskap, gör det du vill! Var noga med att se allt som har med gemensamma finanser i ett klart ljus, speciellt under mars. Se saker och ting som det verkligen är, inte bara så som du vill att det ska vara!

Kärlek
Ditt kärleksliv under 2019 präglas av din härliga energi, du kan charma vem som helst och du är stjärnan i samlingen! Beundrare dras till dig.

Tänk på
Du glänser under detta år! Längtar du efter att träffa någon får du möjlighet att välja.


Jungfrun 23/8-23/9

Försök se ditt liv i större perspektiv

Din familj har ditt fokus under detta år. Både ditt fysiska hem som du kan komma vilja att förändra, förbättra, bygga ut eller kanske till och med flytta! Men också din familj som betyder extra mycket under detta år.

Din familj kan växa på olika sätt. Det kan också vara vuxna barn som behöver extra stöd under detta år. Försök att se ditt liv ur ett högre perspektiv så du inte fastnar för mycket i detaljer.

Ekonomi
Din ekonomi ser bra ut under detta år. Det är mer din tid som tryter, skapa tydliga rutiner för dig och din familj så du känner att du har tid för ditt arbete också.

Kärlek
Se klart på dina relationer. Du kan ha en tendens att se dina nära och kära som du vill att de ska vara. I mars kan du göra insikter runt dina relationer och du vet då vad du vill förändra.

Tänk på:
Kom ihåg att vara snäll mot dig själv Jungfru, du ställer höga krav på dig själv. Minns att du alltid gör det bästa! Försök att hitta flödet och släppa på kontrollen, det gynnar dig mest.


Vågen 24/9-22/10

Kärlekslivet är lugnt och tryggt

Under detta år kommer du nå ut till nya människor på olika sätt genom kommunikation på alla plan. Du är social och söker dig gärna ut i nya sällskap och nätverk. Din familj kan dock komma att ta en hel del tid i anspråk.

Det är i familjehuset i ditt horoskop som du har mest att lära du behöver skapa struktur och att använda tiden väl. Det är även i familjen du gör insikter under denna tid.

Kanske behöver du skapa förändring i ditt sätt att vara som förälder? Om du gör den läxan 2019 så kommer du i slutet av året känna att allt flyter på igen.

Ekonomi
Ekonomin är gynnsam under detta år. Du kan komma att bli medveten om något som ytterligare kan förbättra din ekonomi under mars månad, det kan vara något som du missat.

Kärlek
Ditt kärleksliv är lugnt och tryggt i år, allt flyter på som det ska. Om du längtar efter att träffa någon så är det mest gynnsamt för dig under tiden februari till april.

Tänk på:
Dela med dig av din visdom och klokhet under året.


Skorpionen 23/10-21/11

Dags att skapa ditt drömliv

Lyckoplaneten Jupiter har befunnit sig i ditt tecken under 2018 så det har varit en fin tid med stor utveckling för dig. Nu är det dags att agera och skapa det liv du drömmer om!

Du kan komma att byta umgänge och skapa nya relationer för du har förändrats och är inte längre den du var. Sök dig till människor som är lika dig. Var flexibel och följ flödet!

Ekonomi
Ekonomin blomstrar under detta år för dig. Ta för dig, be om löneförhöjning eller kanske gör du slag i saken och startar eget? Din ekonomiska grund växer på olika sätt. Turen är din! Du är även mycket driven och når lätt det du eftersträvar.

Kärlek
Nu har du blivit mer medveten om vem du är och du fortsätter utvecklas under året som kommer. Du kommer närmare dina känslor och blir mer klar över vem du är. Om du har en bra relation så kan den stärkas under året annars kanske du väljer att vara för dig själv istället.

Tänk på
Manifestera dina drömmar, gå framåt och var flexibel så når du längst!


Skytten 22/11-21/12

Tänk stort och njut av varje minut

I år är det Skyttens år! En tolvårsera har just avslutats och du påbörjar nu en ny. Kanske kände du en längtan under 2018 att få vara för dig själv och reflektera över vem du är.

Nu är det din tur att gå ut och visa världen vem du är! Detta året expanderar dina mål, drömmar och visioner! Du kommer till nya insikter och blir klokare och visare med din egen planet Jupiter hemma i Skytten!

Ekonomi
Under detta år har du goda möjligheter att bygga upp en bra ekonomi, du går till botten med saker och ting och gör vissa förändringar för att skapa en större stabilitet och trygghet. Det du äger känns viktigare för dig nu.

Kärlek
I år är det du som gäller i första hand! Relationer flyter på bra, utan några större överraskningar. Under juli kan kärlek och närhet kännas viktigt och du kan göra nya insikter och se andra sidor hos den du älskar. Eller så kanske du blir handlöst, passionerat förälskad!

Tänk på
Njut av varje minut detta underbara år då du siktar mot nya mål och äventyr! Dröm stort!


Stenbocken 22/12-19/1

Du har den kraft vi alla behöver

Under 2019–2020 är det Stenbockens energi som gäller för oss alla och du är denna kraft helt naturligt! Var den trygga, strukturerade ledarperson du är!

De senaste åren har du förändrats i grunden och det fortsätter du att göra under detta år. Du ägnar dig åt att hitta din egen visdom, djupt inom dig själv. Du förändras och lär dig mer om dig själv och ditt sätt att ta dig fram på i världen, under de kommande åren.

Ekonomi
Det är du som är ledaren och som skapar möjligheter under detta år. Din ekonomi ser trygg ut. I slutet av året kommer du visa dig själv för världen och det gynnar din karriär och din ekonomi.

Kärlek
Under året blir du klar över dina relationer. Det är under första halvåret som du kommer till insikt om vem du är i din relation.

Du kan komma att hitta passionen i din relation, om du är singel så kan du plötsligt fastna för någon som du normalt inte skulle fastna för.

Tänk på
Stenbocken, var den stabila ledare du är, du har den kraft och energi som vi alla eftersträvar nu.


Vattumannen 20/1-18/2

Släpp fram ditt originella jag

Du lär känna dig själv på ett djupare plan. Det är som att du inte riktigt vet vem du är och att du inte heller vet vem du vill vara?

Under detta år så kommer insikter och lärdomar att ske långt inom dig själv. Du är mer introvert och det är välgörande för dig att ägna tid åt dig. Du kan komma att känna ett engagemang för att skapa nya kontakter, gärna med människor från andra länder.

Ekonomi
Var väldigt noga med allt som har med ekonomi att göra. Ta reda på villkor och se saker och ting som det verkligen är, det kan vara något du missar, speciellt under mars.

Du kan känna att ekonomi blir mindre viktigt för dig och att det är viktigare att leva i harmoni med sig själv.

Kärlek
Redan i januari kan du göra insikter om dig själv och dina relationer. Vem är du, vad vill du? Den du lever med, får den dig att må bra eller inte? Det är lite rannsakan och reflektion under denna tid. Sedan flyter allt på bra.

Tänk på
Släpp taget om det som inte längre gynnar dig. Släpp fram ditt originella jag!


Fiskarna 19/2-20/3

Förgyll världen med din känslighet

Äntligen är energin lite lugnare och mer inspirerande. Du visar fram en mer känslig personlighet och du är inspirerande i den fina energi du utstrålar.

Detta är ett år med mycket reflektion och ett år du du verkligen vinner mycket på att visa upp din konstnärssjäl. Din subtila, vänliga energi är rent helande för andra.

Ekonomi
Detta är året du har lyckoplaneten i huset för arbete. Allt blomstrar för dig inom det området och ekonomin gynnas. Du kan räkna med utveckling och växande inom arbetet och kanske låter du din känslighet och konstnärlighet komma i ljuset? Du lyckas fantastiskt!

Kärlek
Kärleken flyter på fint under 2019 och även på detta område visar du mer vem du är. Du har en fin personlighet och andra fastnar för din lite drömska touch, den är som plåster på såren för stressade själar.

Tänk på
Världen behöver närvarande, känslosamma, helande själar, du är en av dem! Våga visa vem du är och förgyll världen med din känslighet!

Av: Helena-Magdalena Ivekrans Foto: Shutterstock