I varje nummer av Tara recenserar Kerstin Särneö nya böcker. Den här gången har hon läst Pärlfarmen, Lugnet och Två hål i huvudet & ett mirakel.

Pärlfarmen av Liza Marklund

parlfarmen-inb

Tarabetyg: 5 av 5

Storslagen böljande roman om kärlek, skuld och längtan som rör sig över kontinenterna. 17-åriga Kiona är pärldykare på Cooköarna i Stilla havet där svensken Erik förliser. Thriller och kärlekshistoria, om det finns någon rättvisa, borde bli internationell bestseller och väljas ut till Oprahs nya bokklubb. Över 500 sidor som inte går att lägga ifrån sig och tar slut alldeles för fort.

Bäst: Den fantastiska historien.

För dig som … vill drunkna i en stark berättelse.

(Piratförlaget)

Lugnet av Thomas Bannerhed

lugnet

Tarabetyg: 4 av 5

Mättat, sårigt och smärtsamt berättar Thomas Bannerhed än en gång om människor i marginalen. Minns bara hans fantastiska debut Korparna som blev film med Reine Brynolfsson. Nya romanen centreras kring 35-årige Urban, oförmögen och skuldtyngd över att ha svikit sin mor. En man utan värde, som längtar efter kärlek men inte tycker sig förtjäna närhet. Oändligt sorglig och obehaglig.

Bäst: Det ljuvliga språket.

För dig som … vill bli utmanad.

(Weyler)

Två hål i huvudet & ett mirakel av Pamela Andersson

pamelaandersson_bok_ny

Tarabetyg: 3 av 5

Cancer försvinner inte bara för att man tränar. Men Pamela Andersson är ett levande bevis på att cellgifter, enorm tur och en hjärna som vägrar ge upp, kan få en hjärntumör att försvinna. Kvar på röntgenplåtarna syns bara två svarta hål där tumören satt. 2014 kom boken Jag ska inte dö idag och nu finns fortsättningen. en magisk kämparberättelse, fylld av personliga tips och råd.

Bäst: Den osentimentala tonen.

För dig som … vill få kraft och hopp.

(Lava förlag)

Av: Kerstin Särneö