Alla hjärtans dag – dessa 3 vill Tara kärleksbomba lite extra

Det finns alltid personer som är värda att kärleksbomba lite extra. Tara har valt ut några som vi vill uppmärksamma särskilt mycket, både före och efter alla hjärtans dag.

Foto: Roger Tillberg/IBL

1

En Anna att inspireras av. För lite mer än ett år sedan kraschade supertalangen och OS-medaljören Anna Holmlund svårt i italienska Alperna.

Hon fick hjärnskador och ingen visste hur det skulle gå. Men Anna är en kämpe. Hon kom tillbaka till Sundsvall, började med rehab och träning – och gör små små framsteg och förbättringar.

Tio månader efter kraschen gjorde hon sitt första offentliga framträdande, en invigning med Charlotte Kalla. Vid nyår hade hon börjat prata.

Och när Idrottsgalan firades 15 januari var hon på plats i Globen. Iklädd svart spetsklänning och med sällskap av pojkvännen  Victor Öhling Norberg fick hon kvällens längsta och varmaste applåder.

Foto: Sören Vilks

2

Superhjälte med ett uppdrag. Rickard Söderberg är inte bara sångare utan också en orädd aktivist som engagerar sig i samhällsdebatten.

I sitt krig mot homofob trångsynthet har han skapat Gaytenor – en superhjälte med sång som superkraft och snällhet som hemligt vapen. Och nu sätter han på sig den fladdrande capen och drar på turné.

Rickard Söderbergs budskap är att allt egentligen handlar om vad vi har i hjärtat. Och att vi kan hjälpas åt att bygga en lite mer kärleksfull värld, om vi bara vill. Är inte det värt att kärleksbomba så säg.

Han uppträder på alla hjärtans dag i Kristianstad, turnén pågår fram till 7/4.

Foto: Splash News/IBL

3

Världsförbättrare som vägrar ge upp. Vissa människor berör mer än andra. Och åstadkommer ännu mer. Norska filantropen och läkaren Gunhild Stordalen är helt enkelt fast besluten att förändra världen. Och inget får stoppa henne. Inte ens en dödlig sjukdom.

Sedan tre år lever hon med en systemisk skleros, en autoimmun sjukdom som angriper bindväven. Men det har bara gjort att hon har fått mer bråttom.

Hon engagerar sig i frågor om kvinnohälsa och djurvård. Och har tillsammans med maken och hotellmagnaten Petter startat flera stiftelser som arbetar med miljö och svält.

Själv är hon grundare av och ordförande för hjärtebarnet Eat foundation, en global plattform som jobbar med att hitta lösningar på våra mat- hälso- och klimatproblem.

FN:s generalsekreterare har utsett Gunhild till en av 29 globala ledare i kampen mot undernäring.

Redaktör: Eva Gussarsson