Vill du fylla ditt sinne och själ med lite extra kärlek? Häng med Agneta Sjödin och bli en hjärtspanare du med.

Agneta Sjodin portratt bild Tara

Foto: ©Fotograf Peter Knutson 070-7346002 www.peterknutson.se Bilden skyddas av upphovsrättslagen. Fotografens namn ska anges vill A

Agneta Sjödins nya bok heter 100 affirmationer för hjärtat (Harper Collins Nordic). Där har hon samlat sina finaste hjärtbilder tillsammans med berättelser hur hon gjort sina fynd.

Hur började det här hjärtsamlandet?
– Jag har länge varit en teckensökare och för åtta år sedan började hjärtan dyka upp längs min väg. Det allra första hjärtat upptäckte jag i en honungsburk! – helt perfekt och så vackert att både jag och min dotter häpnade.

I en honungsburk?
– Ja, vi hade varit bortresta och när vi kom hem för ta en kopp te och öppnade burken, så hade det översta lagret formats som ett perfekt hjärta.

Vad är så speciellt med hjärtan?
– Det är en positiv och fin symbol som alla har en varm känsla för. Ett hjärta skapar hopp, tycker jag. Det har också sedan har länge symboliserat centrum för människans själ och känslor.

Idag har du också startat en liten egen hjärtrörelse?
– Ja, jag fann hjärtan så pass ofta att jag så småningom började se dem som ett sorts tecken. Jag delade med mig av dem på sociala medier och efter ett tag fick jag hjärtan skickade till mig från entusiastiska följare: ”Jag fann det här och tänkte på dig”. Det kändes väldigt härligt, och uppmuntrade mig till att fortsätta. Det roliga är att det nästan är lika många män som kvinnor som skickar bilder.

Det är viktigt med symboler och tecken tycker du. Varför det?
–För mig fungerar det som sätt att lyfta mig själv och det vilar verkligen något vackert i att upptäcka hjärtan. Ett sätt att fokusera på det kärleksfulla i omgivningen. Hjärtat är ett neutralt och vackert tecken som sprider något positivt.

Till sist, hur blir man en bra hjärtletare?
– Det blir den som vill, det handlar bara om att vara uppmärksam på sin omgivning.

hjartan_allahjartansdag_32109_3

Koraller, lava och löv – var hittar du dina hjärtan?

hjartan_allahjartansdag_32019_2

hjartan_allahjartansdag_32019_1
hjartan_allahjartansdag32019


Agneta Sjödin älskar affirmationer

hjartan_bok_agneta_sjodin

Agneta Sjödin kopplar i sin bok hjärtan till affirmationer, som i sin tur ger kraft. En affirmation är ett positivt påstående om dig eller din omgivning. Så här kan du tänka!

Affirmationer är ord eller meningar, som du formulerar och upprepar för dig själv tills de blir sanna. Repetition är viktigt. 

Skriv ner dina affirmationer och ha dem alltid med dig, i plånboken eller i i väskan.

Lämna affirmationer på platser där du stannar till dagligen: vid diskbänken, badrumsskåpet, sängbordet. Kanske kan du skriva dem med läppstift på badrumsspegeln?

Det krävs krafttag för en inre förändring, så du kan inte påminna dig själv nog många gånger varje dag. Förändring är ditt ansvar. Det är du som bestämmer över din kropp, ditt liv och ditt inre välmående.


FAKTA OM HJÄRTAT

Det finns omkring tiotusen neuroner i hjärtat. Neuroner är celler som våra hjärnor är uppbyggda av, de som gör att vi kan tänka. Samma typ av celler har forskarna upptäckt i våra hjärtan. Forskare kallar dem för ”hjärtats lilla hjärna”. Vi vet inte så mycket om dessa neuroner än, men en sak är säker – det finns ett nära samarbete mellan hjärnan och hjärtat.

Källa: 100 affirmationer för hjärtat

Av: Anna Liljeberg Foto: Peter Knutson mfl.