7 män att stoppa under kudden till midsommar!

Förr skulle vi plocka sju sorters blommor och lägga under kudden för att drömma om en man. Nu gör vi tvärtom, vi plockar sju drömmän som får oss att blomma.

 

1. Kulturmannen 2.0

Exempel: Claes Bang
Fördelar: En sexig man som du inte behöver muta för att han ska följa med och se konstutställningar. Filmen The Square gjorde danske Claes Bang 51, till en internationell sexsymbol som museichefen som dansar och ligger med samma entusiasm.

Att hans namn på engelska låter som en porrstjärnas (bang = knulla) blev bara extra krydda. Privat älskar han att gå på museer och spelar elektronisk musik.

Nackdelar: Om du inte ser upp kan du råka få en äldre typ av kulturman som ser sig själv på alldeles för stort allvar.

2. Mellanmjölksmannen

Exempel: Felix Herngren
Fördelar: Det känns så hemtamt och trevligt med en vanlig man men med extra allt. Han älskar barn (har sju), är lagom snygg, kreativ, gör roliga tv-serier som Solsidan och anger cappuccino som sin värsta last.

Nackdelar: Ibland kan det bli för mycket av lagom med mellanmjölk.

3. Matmannen

Exempel: Tareq Taylor
Fördelar: En man som lagar fantastisk mat och kan prata och skratta under tiden – kan det bli bättre? Den som sett Tareq Taylor, 48, med ett leende ta hem segern i kockarnas kamp 2017 före ilsket sammanbitna konkurrenter, inser att han är ett fynd.

Dessutom ödmjuk, han har öppet berättat hur han och hustrun Stina gled isär efter en olycka som förändrade livet – men hittade tillbaka i parterapi.

Nackdelar: Du riskerar att gå upp i vikt.

4. Nya pappa-mannen

Exempel: Simon Sköld
Fördelar: En starkt man som är trygg i sin manlighet. MMA-mästaren Simon, 31, klev utan att tveka in i framgångsrika, rika, offentliga och tio år äldre Camilla Läckbergs liv och in i hennes barns liv.

Han är en kärleksfull pappa till bonusbarn och gemensamma dottern Polly.

Nackdelar: Om du inte är van så kan du känna ditt område hotat av en man som så självklart tar ansvar för barn och familj.

5. Debattmannen

Exempel: Alexander Karim
Fördelar: Du får en man som tänker och som har åsikter och kan framföra dem. Alexander Karim, 41, använder sin status som skådis (du har sett honom i Advokaterna eller kanske i Morden i Sandhamn) för att skriva engagerade debattartiklar om bland annat jämlikhet mellan könen.

Privat är han romantisk, första alla hjärtans dag han firade med sin Malin beställde han blomsterbud som kom med en ros varje timme.

Nackdelar: Du kan börja längta efter oskärpt, lulligt vardagsprat till frukostägget.

6. Mandelmannen

Exempel: Gustav Mandelmann
Fördelar: Du får en entusiastisk man som kan hugga ved. Och som efter många års äktenskap fortfarande är förälskad och ser sin kvinna djupt i ögonen.

Gustav Mandelmann, 53, skulle bli läkare men räddades när han träffade Marie, säger han själv. ”Annars hade jag nog dött i någon kulvert på ett sjukhus. Det var så instängt.”

Nackdelar: Inget för dig som inte gillar doft av grisar och får. Och tidiga morgnar och slit och släp. Och män som fnissar.

7. Vildmannen

Exempel: Alexander Skarsgård
Fördelar: Du får en 41-årig man som uppfyller alla dina drömmar om Tarzan, och vampyrer – men bara på film. Och en man som uppskattar kvinnor.

I tacktalet när han prisades för sin insats i Big Little Lies tackade han de extremt begåvade kvinnor han fått jobba med för att de ”låtit den här killen känna sig som en av tjejerna.”

Nackdelar: Du blir troligen omkullsprungen av alla andra kvinnor.


Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol … Midsommarblommorna är desamma år efter år, men drömprinsarna har bytt karaktär.

Nu plockar vi drömprinsarna 2.0.

De behöver inte vara rika, kunna ta 140 kilo i bänkpress eller lägga om taket på en kafferast. Och efter #metoo är vi luttrade och säger ”pass” till rader av charmiga pladderhattar med anabolt makt-ego.

Men nog drömmer vi om mannen (eller om kvinnan) som ska kunna sätta igång pirret och lyckan och bruset i kroppen och själen.

Simona Ahrnstedt är både psykolog och romanceförfattare, och har medverkat på Taras skrivarhelg. Hon vet bättre än någon annan vad dagens kvinnor vill ha.

– Det viktigaste är att bli sedd, att det är någon som ser vem du är och som älskar dig för det, säger Simona.

Och så räknar hon upp önskelistan som männen i hennes böcker uppfyller med råge.

En ny man är värd att satsa på om han:

… alltid stöttar dig i det du gör och är engagerad i ditt liv och dina projekt.

… är jämlik på riktigt. Jämlikhet känns aldrig som ett hot för honom.

… är så trygg i sig själv och sin maskulinitet att han inte känner sig hotad om du är mer framgångsrik och tjänar mer.

… är känslomässigt mogen och står pall även när tragedier slår till i livet. Om du blir sjuk eller om dina barn får problem så klarar han det känslomässigt och dessutom agerar han och löser problem.

… är minst lika engagerad i din njutning som sin egen när ni har sex. För honom är det självklart att bägge ska få orgasm och han är lyhörd för dina behov.

Simona tar ett exempel från sin nya novell ”Alla hjärtans mirakel”. Jack vet hur man lyssnar in en kvinna och tillfredsställer henne på hennes villkor. Och båda får orgasm efter flåsande, pumpande, svettigt sex: ”‘Deras ansikten var helt nära. Han hade bruna ögon. Snälla.”

Den nye mannen är både sexig och snäll, trygg och inkännande.

Det som däremot inte är viktigt för hennes romance-hjältinnor eller dagens kvinnor (”Romance speglar alltid tidsandan”, påpekar Simona) är att bli räddade ekonomiskt av en rik man.

– Dagens kvinna vill ha koll på sin egen ekonomi. Hon vill inte bli fattigpensionär och hon vill ha råd att skilja sig om hon skulle vilja det, säger Simona.

Och så ger hon lackmus-testet som gör att du kan kolla så att inte Drömprins 2.0 döljer en slempropp under ytan.

– Fråga vad han anser om #metoo! Tycker han ”att det gått för långt”, välj bort honom, säger Simona.

En del av oss drömmer på allvar om att hitta en partner, en del av oss kanske bara mer leker med tanken. Och visst kan man i midsommartid leka med tanken på en hel bukett.

Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol …

Nej, förlåt …

Skarsgården, Mandelmann, Herngren och Classe Bang …

Av: Maggan Hägglund Foto: IBL/Shutterstock, Getty Images