I annonssamarbete med VICHY

Att ta hand om sin hy utifrån likväl som inifrån är viktigt för Agneta Sjödin. Hon berättar om hur hennes hy förändrades när hon gick in i menopaus och vilka produkter som fungerar för henne.

M

ed menopaus och klimakteriet förändras hyn, vissa märker det mindre – andra mer.  När Agneta Sjödin, 51, gick in i menopaus för ungefär tre år sedan började hon få finnar, något hon aldrig haft problem med tidigare.

– Det var konstigt, jag fattade inget. Jag kan även uppleva att min hy blir torr i perioder, men det kan ju bero på årstiderna med och att det blir tydligarepå vintern.

För Agneta är det viktigt att använda bra produkter när hon rengör och återfuktar sin hy. Hon använder sig av Vichys serie Neovadiol, som är speciellt skapad för kvinnor i menopaus och klimakteriet.

– Man vill ju åldras så värdigt och långsamt som möjligt, skrattar Agneta.

När man går in i menopaus tappar huden spänst, blir tunnare och känns mindre elastisk. Det är därför rynkorna blir fler och syns mer. Att huden förändras beror på att kroppen börjar producera mindre av hormonerna östrogen och progesteron, vilket gör att hudcellerna inte förnyar sig i samma takt som innan.

Vichys serie Neovadiol har produkter för både under och efter menopaus. Produkterna ger spänst, fyllighet, lyster och näring till hyn.

VICHY_produkter-collage

Ta hand om mogen hy med Vichys hudvårdsserie Neovadiol.

Viktigt med rengöring

Agneta berättar att hon alltid varit noggrann med att rengöra sin hy med anpassade produkter. Tvål och vatten för att tvätta bort smink går helt bort för henne.

– Nej, nej – inget sånt. Det är viktigt att använda en bra rengöring, så det inte ligger kvar en massa skit på huden.

Vad är viktigast för dig när du väljer hudvårdsprodukter?

– Att det är schyst tillverkat, att produkten är effektiv och prisvärd samt att den innehåller bra saker. 

Vad funkar för dig för att din hy ska må bra?

– Att få i mig bra fetter och dricka mycket vatten. Jag tar även tillskott som vitaminer och mineraler. Sedan smörjer jag in min hy så den återfuktas ordentligt. Jag gillar Vichys Neovadiol Compensating Complex dag- och nattkräm. Det är viktigt att ta hand om sin hy både inifrån och utifrån, det tror jag många glömmer.

Hur skyddar du din hud under sommaren och på solsemestrar?

– Jag använder ett starkt solskydd och jag solar så lite som möjligt, jag föredrar att vara i skuggan. Men lite sol är bra såklart, så man får en dos D-vitamin.

Om du är nyfiken på Vichys produkter hittar du dem bland annat hos Apoteket AB.

Vichys hudvårdsserie Neovadiol är skapad för kvinnor i menopaus och klimakteriet. Produkterna innehåller fyra aktiva ingredienser; hylauronsyra, proxylan, hepes och hedion. Ingredienserna hjälper mot torr och slapp hud, ger en jämnare hudton och reducerar rynkor.