I annonssamarbete med BONNIERS BOKKLUBB

Våren! Du känner att den är på väg, eller hur? Med sitt ljus, sina dofter, sina sprittiga känslor. Men i väntan på den riktiga vårvärmen – vad är väl bättre än en härlig feelgood-roman? Här är fem boktips.

Du får drömma dig bort och flytta in i en värld fylld med ljus, starka känslor och romantik. Varför inte uppleva våren i Paris – eller känna doften av hav under en promenad längs stranden i ett litet amerikanskt samhälle?

1. För dig i valet och kvalet
En del av mitt hjärta, Agnès Martin-Lugand

En_del_av_mitt_hjarta_

Ett tryggt liv med den stillsamme Olivier? Eller en mer passionerad men också betydligt osäkrare tillvaro med den charmige Edward? Diane bor i Paris och försöker bygga upp sitt liv igen efter att ha förlorat sin make och sin dotter i en bilolycka. Hon är på väg att lyckas ganska bra – tills hon en dag ställs inför en situation där det verkar omöjligt att välja rätt.

2. När det är dags att börja om
Drömmen runt hörnet, Lucy Dillon

Drommen_runt_hornet

Hur i hela världen gör man för att våga? Hur törs man ta klivet över till det där som verkar lite farligt – men också alldeles underbart? Lornas väninna Betty försöker övertala henne att mod är något man sätter på sig, precis som ett rött läppstift. Men Betty känner sig ungefär lika modig som Lornas darrande tax. En fin berättelse om att våga öppna sig för livet och ta det där steget som får det att svindla i magen.

3. Hämnden är ljuv?
Det vi glömde säga, Klara Grede

Det_vi_glomde_saga

Det sägs att bästa hämnden är din egen framgång. Ungefär så tänker Ella Larsson. Hon vill vinna tillbaka sin före detta make – och hon har en plan. Hon ska bli allt han önskar sig! Sportig, känslokall och med en välklippt frisyr. Men vad händer när den inre rösten säger något annat? Och inget blir som man tänkt sig? Kanske det då är läge att titta sig omkring – och se att ibland är det faktiskt andra relationer än den äktenskapliga som bär livet bäst.

4. Om du gillar förbjuden kärlek
Falla fritt, Heléne Holmström

Falla_fritt

Kärlek = risk, så är det ju bara. Risk för att bli sårad och besviken. Men vissa kärleksaffärer är ändå mer riskfyllda än andra. Som Charlottas och Ignacios. Hon en framstående advokat, han i ledningsgruppen på det stora klädföretaget. Nu står de på var sin sida om en infekterad rättstvist – och de får på inga villkor inleda en relation med varandra. Men vad händer om de inte kan låta bli?

5. Till den som älskar romantik
På öppet hav, Nora Roberts

På_oppet_hav

Världsmästarinnan i feelgood är tillbaka! Den här gången med en ny serie om livet i lilla Chesapeake Bay. I första delen följer vi socialarbetaren Anna Spinelli, som kommer till bröderna Quinns gård för att avgöra om de ska få adoptera tioårige Seth. Cameron, en av de tre bröderna, har återvänt från sitt jetset-liv i Europa och ska nu vänja sig vid att ta hand om ett barn, och bo i en småstad. Men så kliver Anna Spinelli in på gårdsplanen – och vidare in i hans hjärta.