Zucchini- och jordärtskockssoppa

Vår hälsocoach Ulrika tipsar om den här soppan som både är lättlagad och bra för hormonbalansen.

Zucchini- och jordaärtskockssoppa

4 portioner

2 zucchinier
3 jordärtskockor?
3 schalottenlökar?
2 vitlöksklyftor?
1 msk olivolja
2 kycklingbuljongtärningar
8 dl vatten?
40 g babyspenat?
1 avokado
salt och svartpeppar

Topping: 1 grovt rivet rött äpple, 1/2 grovriven zucchini, groddar

 

1. Skär squashen i mindre bitar. Skala och skiva jordärtskockorna. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Hetta upp en kastrull med olja och bryn grönsakerna i någon minut.

3. Strö på salt och peppar och smula ner buljongtärningen.

4. Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.

5. Häll över i en blender/matberedare tillsammans med spenat och avokado. Mixa till en jämn soppa.

6. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och toppa med rivet äpple och riven zucchini samt lite groddar.

Fler recept på soppor och powersmoothies hittar du i Tara nr 4 2015!