Smält rabarber med mandelsmul

Ljummen rabarber med krispigt smul på toppen med god vaniljglass till. Superenkel och ljuvligt god försommarlyx. Mandelsmulet fungerar också bra som kakor, när man plötsligt blir sugen och snabbt vill svänga ihop något gott till kaffet.

Smält rabarber med mandelsmul (4 portioner)

Tid: 35 minuter

Du behöver:

Smält rabarber:
500 g rabarber
smör
1 dl strösocker

Mandelsmul:
50 g kallt smör
4 msk mandel, hackad
4 msk siktat dinkelmjöl
3 msk dinkelflingor
3 msk strösocker
1 tsk nystötta kardemummakärnor

Till servering:
Vaniljglass

Gör så här:

Mandelsmul:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Nyp ihop ingredienserna.
3. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 7 minuter.
4. Låt kallna.
5. Bryt i bitar vid servering.

Rabarbern:
1. Behåll ugnsvärmen. Skölj och skala eventuellt rabarbern. Skär i 10 centimeter långa bitar.
2. Smörj en ugnsfast form ganska rejält med smör. Lägg i rabarbern och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie.
3. Baka i mitten av ugnen tills rabarbern smält, 20-25 minuter. Ta ut och blanda försiktigt en gång, så att sockret blandas med rabarbern.
4. Servera den ljumma rabarbern med vaniljglass och strö på mandelsmul.

Av: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Omslag 7-17.indd

Detta är ett utdrag ur Tara, nummer 7 /2017 . Ta del av hela menyn i tidningen som finns i butik maj 2017.