Ny rolig träning!

Nu finns en ny gåstav på marknaden. Det unika med den nya gåstaven är att den fjädrar och kommer med några kilos motstånd.

BungyPump säger att man riktar sig till alla som genom funktionell träning vill bygga upp konditionen och samtidigt få en stark och smidig kropp.

Den fjädrande uppbyggnaden tar även bort de stumma stötarna från stavisättningar. Det innebär att armbågar och axlar skonas vid träning, och precis som med vanliga gåstavar så avlastas också knän och höft. Det blir även en positiv styrkeeffekt på överkroppen då varje nedpressning motsvarar ett jobb på cirka 6 kilo d v s under en BungyPump Walking på 30 minuter pressar man ner mer än 12 ton (!). Eftersom det är många muskelgrupper som aktiveras samtidigt höjs pulsen rejält och syreförbrukningen ökar. Hjärtat får träning och förbränningen kan öka upp till 60% jämfört med vanlig promenad.

Den nya gåstaven finns hos välsorterade sportbutiker i hela landet. Vi blev nyfikna på staven. Allt som gör träningen rolig och spännande är värt att titta närmare på och som bekant är det en fördel att variera sina träningsformer.