Varm kycklingsallad de luxe med myntayoghurt

Matig och varm kycklingsallad de luxe med orientalisk smak av kikärtor, aprikoser och spiskummin.

Kycklingsallad med myntayoghurt (4 portioner)

Tid: 20 minuter

Du behöver:

Kycklingsallad:

1 1/2 dl bulgur
3 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 burk kikärtor (400 g)
500 g kycklingfilé
smör
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk mald spiskummin
80 g babyspenat
100 g torkade aprikoser, strimlade
rivet skal av 1/2 citron
1 kruka koriander, hackad
flingsalt
tabasco

Myntayoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad mynta
1 msk olivolja
flingsalt

Gör så här: 

  1. Koka bulgur i vatten och fond. Skölj kikärtorna.
  2. Tärna kycklingen och stek i smör. Blanda i kikärtor, vitlök och spiskummin mot slutet.
  3. Vänd ner bulgur, babyspenat, aprikoser, citronskal och koriander. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Blanda ingredienserna till yoghurten och servera till.

Omslag 4-17.indd

Hitta fler härliga recept i nya numret av Tara, 4/2017

Av: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

NUVARANDE Varm kycklingsallad de luxe med myntayoghurt
NÄSTA Gör en digital detox