Sötpotatistortilla med fetaost

Sötpotatis och fetaost är en god kombination. Här får du en fin kombo som mättar bra både till lunch och middag.

Sötpotatistortilla med fetaost (4 portioner, 410 kcal/portion)

Du behöver:
1 rödlök
1 stor sötpotatis
1 paket fetaost, 150 g
2 dl färsk spenat
2 msk olivolja
6 ägg
2 msk vatten
salt och svartpeppar
färsk oregano

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Koka upp vatten. Skala och skär sötpotatisen i bitar och koka tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt svalna.

3. Skala och halvera rödlöken och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lök, sötpotatis och spenat på låg värme.

4. Vispa ihop ägg, vatten, salt och svartpeppar. Häll smeten i stekpannan. Sprid ut lök, spenat och sötpotatis jämnt. Smula över fetaost och ställ in stekpannan i ugnen, grädda cirka 15 minuter.

5. Ta ut stekpannan ur ugnen och låt tortillan vila i 5-10 minuter. Servera den i tårtbitar med en god grönsallad.

Av: Ulrika Davidsson Foto: Ulrika Pousette

Omslag 6-17.indd

Fler härliga recept hittar du i Tara nummer 6/2017

 

NUVARANDE Sötpotatistortilla med fetaost
NÄSTA Varför hinner vissa allt – så blir du aktivitetsnöjd