Midsommarpavlova! Charmen kan ligga i enkelheten. Vackra blommor, lite utemöbler med patina och så en ljuvlig midsommartårta på det. För visst har vi längtat! 

Midsommarpavlova (12 pers)

Fika eller dessert – här får en klassiker generöst sällskap av jordgubbar.

Du behöver: 
10 äggvitor
6 dl strösocker
saft av 1/2 citron
1/2 burk lemoncurd, ca: 160 g
5 dl vispgrädde
2 liter jordgubbar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en väl rengjord rostfri bunke.
  3. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa kraftigt för hand tills marängen uppnår 65 grader. Det har den gjort när sockerkristallerna har smält.
  4. Ta marängen från värmen och och vispa med elvisp tills marängen har svalnat. Bred ut smeten som två rundlar på varsitt bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter.
  5. Skölj och dela jordgubbarna, vispa upp grädden.
  6. Lägg en marängbotten på ett fat och bred lemoncurd över. Bred på hälften av grädden och toppa med hälften av jordgubbarna. Lägg på nästa botten och bred på resten av grädden och toppa med resterande jordgubbar. Dekorera med somriga blommor.

Av: Camilla Perez/A Mash Up) Foto: Lina Eidenberg Adamo/A Mash Up

NUVARANDE Midsommarpavlova – så gott!
NÄSTA KRÖNIKA: ”Och jag fick en mamma ett tag till”